Jalasjärvi, Töysä, Peräseinäjoki ja Soini | Tonkkumien mestaruus kisojen E-P:n parhaat

1
EL:n Töysän Heikki Hautalahti, Matti Yli-Kätkä, Antti Mantere ja Juhani Hautala saavuttivat hopeaa EL:n ensimmäisissä Tonkkumien EP:n mestaruuskilpailuissa.

Pentti Hautala/ J-Pnews
Alavus/Töysä

Aktiivisesti ja monipuolisesti toimiva Eläkeliiton Töysän Yhdistys järjesti, puheenjohtajansa Pirkko Kallion johdolla ensimmäiset EP:n, Tonkumien tonkkaanheiton piirin-mestaruuskilpailut. Historiallisessa liikunta tapahtumassa, Iivarin urheilukentällä muodostuikin tiukka kilpailu sijoituk-sista 10-joukkueen kesken.

Henkilökohtaisen kilpailun parhaat Heikki Hautalahti Töysä, Tauno Ala-Honkola Jalasjärvi ja piirihallituksen joukkueen Jorma Turpela Soinista.

Mestaruusmitalit voitti EL:n Jalasjärven yhdistys. Hopeat jäi Töysään ja Pronssit menivät Peräseinäjoelle. Soini jäi neljänneksi uusintakilpailussa. Ainoastaan yhtä osumaa vähemmällä jäivät, mitalisijojen ulkopuolelle peräti 6-jokkuetta.

Mitalijoukkueet: Töysä, Jalasjärvi ja Peräseinäjoki

Henkilökohtaisissa osumissa paras oli Heikki Hautalahti Töysästä 4, Jorma Turpela ja Tauno Ala-Hakola 3 osumaa. Mainittakoon, että Jorma Turpela on EL:n Soinin puheenjohtaja, Jorma kisasi  kuitenkin  piirihallituksen joukkueessa Töysässä.

Naisista 2-kumia tonkan sisällä saivat pysymään Tuula Välkky Töysä ja Rauni Ollinkoski Jalasjärvi.

Kuusiokunnat olivat hyvin edustettuna. -Töysästä oli 3-, Soinista 2- ja Ähtäristä yksi joukkue mukana. Mutta, se hieman ihmetyttää, kun suuri Alavuden yhdistys ei saanut mukaan yhtään nelikkoa. Naapurikunnista myöskin Kuortaneen yhdistys loisti poissaolollaan.

Lypsykoneen kumien maitotonkan sisään heittely on siitäkin erinomainen laji, että samassa joukkueessa heittivät naiset ja miehet. Ja vieläpä on sama heittomakakin. Töysässäkin kilpaili moni ”sekajoukkue”. Mestariporukassakin kisasi kaksi naista ja miestä. Töysän hopeajoukkueessa oli ainoastaan miehiä.

Soinilaiset jännittävät tuoko uusintaheitot pronssi tai neljännen sijan.

Töysässä järjestelyt onnistuivat kaikin puolin hienosti, kahviopalveluja myöden. Palkintoja jakoi Pirkko Kallio menestyneille ruhtinaallisesti.  lisäksi muutakin mukavaa ja mielekästä jäi kotiin viemiseksi. Mm. Keskisen kyläkaupan Hevosenkenkä-suklaata ym.

Liisa Ranta-Knuuttila, Liikunnasta hyvinvointia-hankkeesta oli paikalla myöskin. Liisa oli suunnitellut kuntoradan, jonka kiertäjille oli kysymysrasteja. Markku Akonniemi sai ykköspalkinnon, kun ainoastaan yhdellä rastilla ei tieto riittänyt.

Kilpailu alku näytti kuitenkin pahalta, kun rankka sadekuuro saapui paikalle. Veden valuessa valtoimenaan harmaana maisemaan, suunniteltiin jo siirtymistä läheisen Iivarin koulun suuren liikuntasaliin. Mutta sitten aurinko pilkisti ja saatiin nauttia hienosta säästä koko kisailun -ja kuntoilun ajan.

Soinin Seppo Saarisen tokkumiheitto

Tulokset: 1) Jalasjärvi (Rauni Ollinkoski, Tauno Ala-Hakola, Seppo Hautamäki ja Helena Vilponen) 7, 2) Töysä I (Heikki Hautalahti, Juhani Hautala, Matti Yli-Kätkä ja Antti Mantere) 6., 3) Peräseinäjoki (Virpi Latvala, Raija Saarinen, Aatos Ruotsalainen ja Erkki Mylläri) 4. 4) Soini (Pekka ja Kaarina Peltomäki, Seppo Saarinen ja Kalevi Laitila 4.

Seuraavat 5-10 sijoittuneet saivat saman tuloksen 3. Piirihallitus I (Sirpa Jussila, Sanni Yli-Hannuksela, Jorma Turpela ja Raili Kaistamaa). Piirihallitus II (Eija-Liisa Keskinen, Tarja Katila, Manu Latva-Pukkila ja Hannu Joutsela). Soini II (Pekka Korpela, Voitto Vuorenmaa, Saara Kivikangas ja Pekka Päivärinta). Ähtäri (Keijo ja Sinikka Lehtinen, Eija Tuhkio ja Hannu Aho). Töysä II (Jorma Vaahtera, Markku Akonniemi, Matti Peltokangas ja Taina Ahola). Töysä III (Tuula Välkky, Aino Hautala, Kari Kallio ja Terhikki Yli-Kätkä)

Kuvat: Pentti Hautala


 

1 KOMMENTTI

  1. K i i t o s!! — Toimittaja Pentti Hautala ja paljon uusia lukijoita viime kuukausina saanut jpnews, kun huomioitsitte hienosti meidän eläliittolaisten PM-kilpailut Töysässä. Pentti taisikin olla ainoa toimittaja, joka näin teki maailman ensimmäisistä lajin mestaruuskilpailuista!

JÄTÄ KOMMENTTI