VIIKKOGALLUP TULOS | Suomen ja Venäjän rajalle halutaan koko mittainen esteaita ja huippu nykyaikaista valvontaelektroniikkaa

1
(Kuvituskuva)

Poikkeuksellisen pitkäkestoinen gallup kyselymme koski edelleenkin erittäin ajankohtaista aihetta. Niin kauan kuin Euroopassa käydään Venäjän aloittamaa hyökkäyssotaa veljeskansaansa ja naapurivaltiotaan Ukrainaa kohtaan. Venäläisten koko maailmalle aiheuttamaan uhkaan ja epävakauteen onkin kaikkien tavalla tai toisella varauduttava.

Alati ajankohtaiseen kysymykseemme koskien lähi kuukausien ja vuosien toimista Suomen ja Venäjän pitkällä maarajalla.

KYSYIMME:

Suomi on hakemassa jäsenyyttä puolustusliitto NATOon ja itärajamme on metsään hakattu ura! Pitäisikö?

  • Rakennetaan koko rajalle kunnon esteaita (25%)
  • Annetaan olla sellaisenaan niinkuin se siellä on (11%)
  • Tukitaan ”pahempia” paikkoja aidalla tai vastaavilla (6%)
  • Lisätään alan huippu valvonta- ja tunnistus elektoniikkaa. (23%)
  • Lisätään henkilökuntaa maastovalvontaan ja partiointiin (9%)
  • Käytetään NATOn sateliittivalvontaa ja muuta tiedusteluapua (10%)
  • Avataan lisää rajanylityspaikkoja ja jaetaan matkailuesitteitä (16%)

Kyselyyn vastanneista suurin osa (25-26%) oli koko rajan mittaisen ESTEAIDAN kannalla. Se olisi selkein idän ja lännen arvostettu sekä koskematon rajaviiva.

Suomalaiset, kuten länsimaalaiset yleensä, ovat hyvin tietoisia sitä mitä nyky teknologia ja elektroniikka ovat oikein käytettyinä erittäin tehokkaita apulaisia. 23% vastanneista on sitä mieltä että elektronisten tunnistimien ja sensoreidän käyttöä tulisikin lisätä Venäjän vastaisella rajaseudulla merkittävästi.

Venäläisten kaupoissa asiointi, valuutan tuonti, ja ainainen kiinnostus länsimaista teknologiaa ja elintasoa kohtaan saivat joidenkin vastaajien (16%) lisäämään rajanylityspaikkoja. Liekö joukossa myös sarkastisesti Suomen viisumien myöntämisperusteisiin suhtautuvia.

Reilu kymmenen prosenttia (11%) vastanneista jättäisi nykyisen rajavalvonnan ja rajan tämän hetkiseen ”tarkkailutilaan”. Odottamaan mahdollista NATO-kytkentää.

NATO:n suojakilvellä ja puolustusliittoutuman moninaisilla kehittyneillä valvontajärjestelmillä, mm. realiaikaisen sateliittikuvan myötä. Joka kymmenes (10%) vastaaja uskoo ylivertaisen puolustusliiton tuomaan tukeen maamme rajojen valvonnassa.

Liki kymmenelle prosentille (9%) vastaajista itärajaseutujemme valvontaan riittäisi henkilökunnan määrän jonkin asteisen kasvattaminen ja jalkauttaminen maastoon.

Pelkästään ns. pahempien rajapaikkojen kokonaan aitaaminen / esteyttäminen sai osakseen lukijoiltamme kuuden prsentin (6%) kannatuksen.

Sivuillamme tutussa paikassa nyt uusi VIIKKOGALLUP kysely, joka sai kirvoituksensa Suomen pääministeri-instituution ravistelusta. Käyppä antamassa mielipiteesi! Kiitos!


 

 

1 KOMMENTTI

  1. Suomen ja Venäjän raja tulisi aidata ja miinoitus väliin. Myös muille rajoille tulisi asettaa rajatarkastukset, loppuisi nuuskarallit ja muut huumeveikkojen salakuljetukset.

JÄTÄ KOMMENTTI