Alajärven Ankkurien Ykköspesisjoukkue varmisti tänä iltana, kannustajiensa iloksi hetki sitten nousun takaisin kotimaisen pesäpallon eliittiin, SUPERPESIKSEEN. Voitto-ottelu päättyi kotijoukkueen selvään 2-0 voittoon!

Voitto- ja karsintakamppailu paikasta sarjaa ylempänä pelaattiin paras viidestä systeemillä Haminan Palloilijoita vastaa. Eli karsinnan voitto vaati 3 tiukkaa ottelu vääntöä vuoroin vieraissa ja vuoroin kotikentällä.

Hamina (HP) oli kamppailusarjan alussa vahvempi ja voitti kaksi ensimmäistä ottelua, toisen vieraissa ja toisen kotiotteluna. Ankkurit kuitenkin ryhdistäytyivät ja paransivat otteitaan sarjan edetessä kohti viidettä ratkaisua kotikentällä Kitrolla.

Onnittelemme Alajärven Ankkuritpesis tiimiä ja joukkuetta todella arvokkaasta ja upeasta suorituksesta. Ankkurit Ylös!.

J-Pnews toimitus palaa aiheseen jatkossa

Ankkurien Nestori ”Nesu” Yli-Sissala oli kotijoukkueen kantavia voimia loppuottelusarjassa Haminaa vastaan

 

ALAJÄRVEN ANKKUREITA OLIVAT NOSTAMASSA SUPERIIN mm. SEURAAVAT PELAAJAT:

Elmeri Koivusalmi
Mikael Penninkangas
Nestori Yli-Sissala
Tuukka Etula
Antti Toivola
Atte Kuosmanen
Ville Keltikangas
Lauri Ihamäki
Jami Lassila
Pyry Alanen
Riku Utanen
Juho Ihamäki

Pelinjohto
Juha-Matti Jaatinen
Jaakko Kultalahti

Tämä YouTubessa soiva ja monelle tuttu kannustusbiisi ”Ankkurit nousee ylös!” toteutettiin 80-luvun puolivälin seutuvilla sen aikakauden ankkurilaisessa markkinointi tiimissä, kun Alajärven Ankkurit taisteli itselleen lopulta mm. kaksi Suomen mestaruutta. Se on ilmeisesti ainut alkuperäinen originaalikappale? (jälkeenpäin on kappaletta yritetty viritellä eri kokoonpanoilla uudelleen) Lauluolistina on Jorma Uusitalo (sanat ja sävel) ja musiikin taiteili Jorman ”kapakkabändi” ryyditettynä taitavan kosketinsoittajan Jari Perän syntikalla loihtimilla äänikuvilla ja ideoilla.

Kappaleen tuotannosta Jyväskylässä (Kaktus-studio, Jussi Niemi), toteutuksesta bändin kanssa, sovittamisesta Ankkurihenkeen vastasivat  Jukka Ketonen ja Asko Höykinpuro. (Samalla kertaa kappaleesta tehtiin ”hevimpi”B-puolen versio. Sekä samaan musiikkiin sovitettu niin sanottu juoksumusiikki ”Me juoksu tuotiin-me juoksu tehtiin”, jota soitettiin aina kun kotijoukkue sai juoksun. Missähän tuo mahtaa”seilata”?)


 

JÄTÄ KOMMENTTI