Autojen kauneus sykähdytti – Tuurin Truck Show kiinnosti

0
Tämä kymmenien kuorma-autojen rivistökin todistaa, että "työvälineetkin" voivat olla kauniita. (Kuvat: Pentti Hautala)

Teksti ja kuvat: Pentti Hautala/J-Pnews
Alavus/ Tuuri

Monen hehtaarin kokoisella ”Keskisen kyläkaupan” tapahtumakentällä on järjestetty kuluneen kesän aikana monenlaisia tapahtumia. Suositun Miljoona Tivolin lisäksi mm. valtava koiranäyttely, kirpputoreja, monenmoisia autoihin liittyviä päiviä ja paljon muuta.

Kaiken ikäiset tuhannet ihmiset ovat viihtyneet erilaisissa kauppakylän järjestämissä tapahtumissa. YHdeksi sellaiseksi muodostui nyt myös syyskuun alussa järjestetty Tuuri Truck Show, kun”vauvasta-faariin” päästiin ihastelemaan, toinen toistaan komeammaksi maalattuja sekä ”tuunattuja” kuorma-ja muita autoja. Niitä oli sapunut Tuuriin eri puolilta Suomea satamäärin.

Pilvipoutaisessa ja sadekuurojen sävyttämässä syyskuun koleassa
säässäkin, muodostui tapahtumasta kuitenkin koko perheen viihdyttävä kokoontuminen. Päivän aikana ilmaisesta tapahtumasta nautti tuhansia. Aurinko lämmitti ajoittain pilvien lomasta ja yllättäviltäkin sadekuuroilta pääsi sutjakkaasti suojaan, suurten näyttelyrekkojen katveeseen.

Ihasteltavina oli mielikuvituksellisen komeiksi maalattuja / rakennuttuja ajoneuvoja. Monia, erilaisia customoituja kuorma-, tuning-, drifinautoja, hinaus-ja rekka-autoja. Ihastusta lisäsivät monet pienoismallit-ja harrasteajoneuvoparkki.

Pienempiäkin autoja oli ihailtavina

Kiinostavan tapahtuman, asiantuntevana juontajana toimi kauhajokelainen Nina Myllymäki. Hän on kohonnut Pohjoismaiden kärkiosaajien joukkoon muun muassa raskaan kaluston motiivimaalamisessa. Nina on jo kahden vuosikymmenen ajan maalannut päätyökseen näyttelyrekkoja. Ne ovat saaneet mainetta ja suurta suosiotta kotimaassa että ulkoimailla.

Erkoismaalari Nina Myllymäki loihtii kynäruiskullaan ajoneuvojen
pintoihin taiteellisia teoksia.Ne eivät jätä kenenkään katsetta
kylmäksi. Tekijä paljastaa, että hän ei tee paljonkaan apuviivoja tai luonnoksia. Valmis kuva piintyy hänen mielessään koko teoksen tekamisen ajan.

– Teen kaikki kuvat niin sanotusti vapaalla kädellä, ja kuvat syntyvät ja elävät edessäni, vihjaa Nina.

Myllymäellä oli, 20-vuotisen uransa kunniaksi, myöskin oma osasto Tuurin tapahtumassa. Oman yrityksen hän perusti
vuonna 2006. Tällä hetkellä Nina opiskelee myös kultuurituotantoa Seinäjoen Amattikorkeakoulussa, pääaineenaan tapahtumien tuottaminen.

Päivän päätteeksi jaettiin monia kymmeniä pokaaleja eri sarjojen
voittajille ja ihasteltiin komeaan valoshowta.

Tälle pyöräilijälle ei ainakaan tullut kylmä koleahkossa syyskuun
säässä.- Mutta suojaa sadekuuron saapuessa kannatti etsiä välittömästi,
ettei takin paino lisääntynyt yli sallitun…

 

JÄTÄ KOMMENTTI