Virtain kaupungin osallistuvan budjetointi edennyt äänestysvaiheeseen- ehdotuksia tuli 17.

0
(JR/J-Pnews)

Jarkko Ruohola/ J-Pnews
Virrat

Virtain kaupungin vuoden 2024 osallistuva budjetointi on edennyt äänestysvaiheeseen. Hyviä ehdotuksia kaupungin kehittämiseen jätettiin 17. Ehdotukset olivat laaja-alaisia.

Kaikki ehdotukset käytiin läpi. Samankaltaisia ehdotuksia on yhdistetty ja arvioitu niiden toteuttamiskelpoisuutta kaupungin johtoryhmässä.

Ehdotuksista äänestysvaiheeseen ei otettu niitä, jotka eivät vastanneet annettuihin tavoitteisiin (laaja osallisuus), eivät ole kaupungin toimivallassa, kuuluvat isompaan jo suunnitteilla olevaan kokonaisuuteen, ovat mahdottomia toteuttaa käytettävissä olevalla 20 000 euron määrärahalla tai aiheuttavat jatkuvaa kulua tai henkilöstön palkkaamista. Jotkut ehdotukset olivat sellaisia, joita viedään eteenpäin kunnan normaalin toiminnan puitteissa. Kaupunki kiittää hyvistä ajatuksista kaupungin kehittämiseksi, vaikka oma ehdotuksesi olisikaan päässyt äänestykseen.

Äänestysvaiheeseen edenneet ehdotukset:
1. Lomasaaren yleisen uimarannan kehittäminen.
2. Puolukkatien leikkipuiston kunnostaminen.
3. Liikuntahallin kuntosalin laitteiden uudistaminen.
4. Latujen ja talvipolkujen merkitseminen ja koiralatu.
5. Vesi virtaa Virroilla- suihkulähde Rantapuistoon.
6. Selfiepatsas tai selfieseinä.
7. Uusi laituri Alaisen Torisevan päähän.
8 Vesijumppien ja uimahallikuljetusten lisääminen.
9. Liikuntaa ja harrastustoimintaa lapsille ja nuorille.
10.Digitaalisuutta varhaiskasvatukseen (laitehankinnat).
11. Virtain keskustan virallinen kello lämpömittarilla.
12. Liedenpohjan leikkipaikan ja jalkapallokentän uudistaminen.

Toteutettavaa ehdotusta voi äänestää ajalla 22.5.- 16.6.2024. Äänestää saavat kaikki tänä vuonna 12 vuotta täyttävät ja sitä vanhemmat virtolaiset. Yksi henkilö voi äänestää kerran.
Äänestämään pääsee kaupungin nettilomakkeella. Paikan päällä voi äänestää myös kirjastossa tai kaupungintalon infossa.

Äänestyslomakkeet löydät myös tästä linkistä: https:/formbox.fi/e-form/fi/virrat/8ddb53fffd
Jos voittava ehdotus vie koko 20.000 euron määrärahan, ei muita toteuteta. Jos taas voittava ehdotus vie vain osan, esimerkiksi puolet määrärahasta, voidaan silloin myös loppu määrärahasta käyttää toisen, pienemmän ehdotuksen toteuttamiseen. Äänestyksen voittaneiden ehdotusten käytännön toteuttamisen muodoista ja yksityiskohdista päättää Virtain kaupunki.

Äänestykseen käytettävä sähköinen lomake on toteutettu FormBox-digitaalinen lomaketyökalulla, joka on tietoturvallinen lomakealusta. Kaikki FormBoxin sisältämät tiedot tallennetaan salattuun tietokantaklusteriin. Sähköisellä lomakkeella tieto kulkee vain niille osapuolille, joille se on tarkoitettu. Kysely on auki 16.6.2024 saakka. – jr 

JÄTÄ KOMMENTTI