Virtain sivistyslautakunta – Voipa Sulkavan taideteokset siirtyvät Virtain kaupungin säilytettäviksi

0
Kirjasto (Virtain kaupunki)

Jarkko Ruohola/ J-Pnews
Virrat

Virtain sivistyslautakunta päätti keskiviikkona (1.6.) hyväksyä esityksen Voipa Sulkavan taideteosten siirtymiseksi Virtain kaupungin säilytettäväksi neljän vuoden ajaksi.

Säilyttämisen ajalle päätettiin ottaa taideteoksille vakuutus, jonka arvo on 5.000 euroa. Kansakoulunopettaja ja kuvanveistäjä Voipa Sulkava (1884-1970) asui ja toimi kansakoulunopettajana Liedenpohjan kylässä. Ehdotuksen taideteosten lahjoittamisesta Virtain kaupungille on tehnyt Liedenpohjan Maamiesseura.

Voipa Sulkava: Vaivaispoika 1956

Teokset ovat koettu kulttuurihistoriallisesti arvokkaiksi, mutta ne ovat erittäinen huonossa kunnossa, joten ne vaativat puhdistuksen ja konservointitoimenpiteet. Öljyvärimaalausten (11 kpl) konservointikustannuksiksi on arvioitu 9.800-17.000 euroa Yhden puureliefin, joita on yhteensä kolme, kunnostus maksaisi 900-1.200 euroa. Yhden akvarellin konsertointikustannukset olisivat 300-700 euroa. Sivistyslautakunta on aiemmin päättänyt ottaa vastaan Voipa Sulkavan taideteokset Virtain kaupungille. Tämän hetkisten tietojen valossa teosten konservointia on mahdoton toteuttaa heti, mutta ne otetaan kaupungin hallintaan.

 

Sivistyslautakunta päätti valita ja hankkia tarjous-pyynnön mukaisesti kunnan koulutuskuljetuksiin sopimukaudelle 1.8.2022-31.7.2025 tarjousvertailun mukaisesti kokonaistaloudellisesti edullisimman tarjouksen tehneet yrittäjät. Tarjouskilpailussa oli mukana 13 kuljetus-reittikohdetta. Kuljetusyrittäjiksi valittiin Ylitalo Yhtiöt Oy (10) reittikohdetta, Majamäen Taksi (1), Taksi Koskela Oy (1) ja Taksi Jussi Mäkynen Ky (1). Tarjouskilpailun määräajan loppuun 16.5.2022 mennessä jätettiin tarjous kahdeksalta palveluntuottajalta.-jr


 

JÄTÄ KOMMENTTI