Yhden miljoonan pääomasijoitusta esitetään Kiinteistö Oy Virtain Vuokrataloille

0
(JR/J-Pnews)

Jarkko Ruohola/ J-Pnews
Virrat

Virtain kaupunginhallitus päätti maanantaina (6.6.) keskustelun jälkeen esittää kaupunginvaltuustolle 1.000.000 euron suuruisen lisämäärärahan myöntämistä  osakkeiden ja osuuksien hankintaan Kiinteistö Oy Virtain Vuokrataloille myönnettävään pääomasijoitukseen asuntokannan korjaamiseen.

Sijoitus merkitään Kiinteistö Oy Virtain Vuokrataloille sijoitetun vapaan oman pääoman rahastoon. Pääomasijoituksista voidaan maksaa 540.000 euroa, kun kaupunginvaltuuston päätös on saanut lainvoiman. Loppuosan maksamisesta päättää kaupunginhallitus, kun Koivulantie 2:n saneerausohjelma on valmistunut.

Koivulantie 2:n vuokrakerrostalo.

Kiinteistö oy Virtain Vuokratalojen hallitus on 2.6.2022 päättänyt aloittaa saneeraus-hankkeen tyhjillä olevan, Koivulantie 2:ssa sijaitsevan, kerrostalon saattamiseksi takaisin vuokra-asuntokäyttöön. Vuokratalojen kassatilanne on tällä hetkellä huono ja tästä syystä yhtiöllä ei ole itsellään mahdollisuuksia rahoittaa hanketta omaehtoisesti. Kaupunki omistaa 100%:sesti Kiinteistö Oy Virtain Vuokratalot.

Valtuustolle esitetään hyväksyttäväksi vuoden 2023 käyttötalouden ja investointien raami talousarvion 2023 valmistelun pohjaksi. Raamiin sisältyvät seuraavat oletukset: – Kustannukset nousevat 4%, elinvoimapaketin toimenpiteitä jatketaan, hyvinvointialueelle siirtyvän toiminnan käytössä olevat rakennukset vuokrataan hyvinvointialueelle, ruokapalveluja tuotetaan myös hyvinvointialueen tarpeisiin, tietohallinnon ja taloushallinnon palveluja tuotetaan siirtymäajan hyvinvointialueen/ Keiturin Sote Oy:n tarpeisiin, verotulot ja valtionosuudet on huomioitu Valtiovarainministeriön ja Kuntaliiton ennusteiden mukaan.

Verotuloennusteissa on huomioitu vahvistettu 12,64%-yksikön leikkaus kunnallisveroprosenttiin vuodelle 2023. Investointien raami vuodelle 2023 on nettona noin 4,3 milj. euroa perustuen taloussuunnitelmaan 2023. Taloussuunnitelman lisäksi raamiin on lisätty 20.000 euroa ICT-investointeihin sekä 300.000 euroa asuntokannan korjausinvestointeihin.

Hallinto- ja elinvoimaosaston raamissa merkittävimmät varaukset kohdistuvat taloussuunnitelman mukaan kaukolämpölaitoksen investointeihin. Teknisten palveluiden lautakunnan osalta vesihuoltolaitoksen ja kunnallistekniikan hankeryhmiin sekä Virtaintien peruskorjaukseen ja Nallelan uuden kaava-alueen rakentamiseen. Vuoden 2023 lopussa lainakanta olisi arviolta 2576 euroa /asukas (vuoden 2021 tilinpäätöksessä 3171 euroa/asukas).

Vuoden 2023 investointiraamiesityksessä on mukana mm. Virtaintien peruskorjaus.

Myönnettiin seuraavat täyttöluvat: Koulukuraattorin sijaisuus 8.8.2022-3.5.2023, lastenhoitajan vakinaisen toimen täyttämiseen, erityisopettajan virkaan, maantiedon ja biologian tuntiopettajan virkaan, koko aikaisen ja toistaiseksi voimassa olevan laitoshuoltajan työsuhteeseen 1.7.2022 lähtien. Hyväksyttiin maanvuokraussopimus Kiilto Kiinteistö Oy:n kanssa 30 vuodeksi. Kiinteistöyhtiön on tarkoitus rakentaa muuntamo vuokra-alueelle.

Tredu-Kiinteistö Oy:n yhtiökokousedustajaksi vuosille 2022-2023 nimettiin kaupunginjohtaja Henna Viitanen. -jr


 

JÄTÄ KOMMENTTI