ZOO | FM Selma Närkki on valittu Ähtärin Eläinpuisto Oy:n ympäristökasvattajaksi

0
Selma Närkki

Ähtärin Eläinpuisto Oy:n ympäristökasvattajaksi on valittu biologian ja maantieteen aineenopettaja FM Selma Närkki Kaustiselta. Selma aloittaa tehtävässään 7.6. Avoinna olleeseen tehtävään tuli 7 hakemusta.  Päätös Selman valinnasta syntyi yksimielisesti.

– Ähtärin eläinpuistoon haettiin pedagogian ja koulutuskentän tuntevaa biologia. Kiinnostuin heti monipuolisesta tehtävästä, koska se vastaa koulutustani ja kokemustani työelämässä. Minulla on kokemusta niin perusopetuksen kuin lukiokoulutuksen puolelta. Ähtärin Eläinpuiston ympäristökasvattajana voin yhdistää biologin ja opettajan ammattitaitoni luonnon monimuotoisuuden ja luonnonsuojelun opettamiseen, kertoo Selma.

Ympäristökasvatus on osa lajiensuojelutyötä

Kansainvälinen eläinlajien suojelutyö on tärkeä osa eläintarhojen tekemää yhteistyötä, johon myös Ähtärin luonnonmukainen eläinpuisto osallistuu. Yhteistyön avulla maapallolla on kyetty säilyttämään lajeja, jotka muuten jo olisivat kuolleet sukupuuttoon. Opetus- ja opastustyö ovat merkittävä osa lajiensuojelussa. Opetuksen tavoitteena on saada ihmiset arvostamaan luonnon monimuotoisuutta.

Selma Närkki toteaakin ympäristökasvattajan tärkeimmän tehtävän olevan kaiken ikäisten kiinnostuksen herättämisen luontoa kohtaan ja ympäristötietoisuuden kasvattamisen. Eläinpuiston elämyksellinen lähestymistapa on opetustyössä erinomainen, sillä eläinten näkemisestä ja tarinoiden kuulemisesta syntyy pysyvämpi muistijälki.

Ympäristökasvattajana aiemmin toiminut Sanna Palvanen siirtyy toisen työnantajan palvelukseen, WWF:n ympäristökasvattajaksi.  Ähtärin Eläinpuisto Oy:n väki toivottaa Sannalle menestystä uudessa työssään ja Selman tervetulleeksi mukaan eläinpuiston monipuoliseen toimintaan.


 

JÄTÄ KOMMENTTI