Arpaisten patikassa nautittiin syysauringosta

0
Maisemaa reitiltä

Perinteinen Arpaisten patikka järjestettiin Soinissa lauantaina 10.9. Patikkatapahtuma on yksi syksyn kohokohdista ja tällä kertaa onni suosi myös sään puolesta.

Upea auringonpaiste seurasi retkeläisiä ja luonto loisti syksyn väreissä. Tapahtumaan osallistui ilahduttavan paljon ulkoilun ystäviä niin Soinista ja lähikunnista kuin kauempaakin. Myös ensikertalaisia oli useita, vaikka tapahtuma toteutettiinkin jo 28.kerran. Yhteensä osallistujia oli tänä vuonna 180.

Patikassa oli kolme pidempää reittivaihtoehtoa. Pisimmillään oli mahdollista lähteä Arpaisten kämpältä kohti Soinia, jolloin matkaa kertyi 28 km. Jos valitsi lähtöpaikaksi Löytömäen, patikalle tuli pituutta 19 km. Kolmas vaihtoehto lähtöpaikaksi oli Läskilampi,14 km Soinista. Paikallisen Peuran Liikenteen bussit kuljettivat patikoijat lähtöpaikoille, joista lähdettiin kulkemaan omaa tahtia kohti Soinin yhteistaloa. Matkaa taitettiin pääosin kävellen, mutta myös reippaita polkujuoksijoita oli lähtenyt taipaleelle. Neljäs reittivaihtoehto oli perheille suunnattu perhepatikka, jossa kuljettiin Hermanninpolkua Kaihiharjuun ja ihasteltiin matkan varrella mm. Hermannin kämppää ja ketunkoloja.

Reitin varrella oli talkooväen järjestämät mehupisteet ja Kaihiharjun upeissa maisemissa vielä maastoruokailu, jossa herkuteltiin Soinin kunnan ravitsemispalvelun valmistamalla hernekeitolla. Ensimmäinen patikoija saapui Soinin yhteistalolle jo noin klo 12.00 ja perille tultiin iltapäivän ajan tasaiseen tahtiin. Patikan jälkeen oli vielä mahdollisuus saunaan ja uintiin.

Arpaisten patikan järjestivät jälleen yhteistyössä Parviaisen kyläyhdistys, Saurun Seudun maa- ja kotitalousseura ja Soinin kunta. Talkooväki toimii vahvalla kokemuksella ja vuosien tuomalla rutiinilla. Tänäkin vuonna järjestelyt sujuivat joustavasti ja tehokkaasti. Tapahtumasta kerätään myös aktiivisesti palautetta heti reitiltä tultua, jotta tapahtumaa voidaan myös jatkossa kehittää entisestään. Tämän vuoden tapahtuman pohjalta heräsi jo lisää ideoita ulkoilutapahtumien toteuttamiseksi.


 

Herranen lounas maaliskuu700x

JÄTÄ KOMMENTTI