AUTOURHEILU | Ähtärin ja lähialueen teillä: Mesikämmen-ralli kurvataan lauantaina

1
Toyotan MM-rallitallin päällikkö, tuurilainen Jari-Matti Latvala ja testikuljettaja Juho Hänninen osallistuvat lauantaina ajettavaan Mesikämmen-ralliin (Pentti Hautala)

PENTTI HAUTALA/J-Pnews
Ähtäri/Alavus

Tulevana lauantaina (13.2.), ajetaan kello 11.00 alkaen Mesikämmen-ralli Ähtärin ja lähialueen teillä. Pääjärjestäjänä toimii Alavuden Urheiluautoilijat, apunaan Ähtärin Ua. Lisäksi on toimijoita muistakin seuroista.

Rallin kilpailukeskus, lähtö, maali ja huoltoparkki sijaitsevat hotelli Mesikämmenessä ja matkailualueen lähikentillä.

Kirkaimpina tähtinä mukaan on ilmoittautunut Toyotan tuore WRC tallipäällikkö Jari-Matti Latvala, kartturinaan saman rallitallin testikuljettaja Juho Hänninen. Molemmat entisiä MM-tason huippukuskeja ja nykyisin rallitallin tärkeimpiä toimihenkilöitä.

Mukaan on tulossa tukku muitakin entisiä ja nykyisiä kansallisia huippukuskeja. Heistä mainittakoon Jari-Matin isä, moninkertainen rallin SM-mitalisti Jari Lavala, Ville Hautamäki, Jukka Ketomäki, Jari Koski ja Lasse Hirvijärvi.

Latvalan ja Hännisen kisakalustona on tietenkin takavuosien menestyjä: Toyota Celica (Pentti Hautala)

Viime talvena Mesikämmen-ralli peruuntui sääolosuhteiden pakottamana. Nyt lunta on yllinkyllin ja tietkin paksussa jäässä. Vallitsevat olosuhteet, pakkasään lujittamana takaavat lauantain rallille loistavat olosuhteet.
Rallissa ajetaan 4 erikoiskoetta ja niillä on mittaa yhteensä 67-kilometriä. Kaikki ”kiirustaipaleet” ajetaan kertaalleen.

Ralli on Historic-rally, trophy ja BMW rallisarjan ensimmäinen osakilpailu tänä vuonna. Luokkia on myöskin muille nuotista ja ilman. Osanottajia on ilmoittautunut runsaasti eri puolilta valtakuntaa.

Koronatilanteen määräyksiä ja suosituksia noudatetaan tarkasti kaikissa tilanteissa. Rallikisa kaasutellaan niin sanotusti ”ilman yleisöä”. Tämä tarkoittaa sitä, että maskeja käytetään, lippuja ei myydä, eikä tiiviitä joukkokokoontumisia sallita. Turvaväleistä täytyy huolehtia ja pitää kiinni!

 


 

1 KOMMENTTI

JÄTÄ KOMMENTTI