Henkilökunnan ansiokas toiminta ja onnistunut alkusammutus pelastivat Jita Oy:n toimitilat Virroilla

0
(J-Pnews/Arkistokuva ei liity tapaukseen)

Jarkko Ruohola/J-Pnews
Virrat

Virroilla sijaitsevan Jita Oy:n tuotantotiloissa  syttyi tulipalo kierrätysmuovin kuivatukseen käytettävässä uunissa tiistaina iltapäivällä vähän kello kolmen jälkeen.

Päivystävän palomestarin Tommi Lönnqvistin mukaan henkilökunnan erittäin ansiokas toiminta pelasti koko tuotantolaitoksen.

– Henkilökunta onnistui niin hyvin alkusammutuksessa, että kun Pirkanmaan pelastuslaitoksen Virtain paloaseman ensimmäinen yksikkö saapui paikalle, alkusammutus oli jo tehonnut. Palokunnan tehtäväksi jäi varmistella, purkaa uunia ja sammuttaa palopesäkkeitä sen rakennelmista. Tulipalon aiheutti todennäköisesti tekninen häiriö, joka johti uunin ylikuumenemiseen. Uunissa kuivatetaan kierrätysmuovia.

Palosta ei aiheutunut henkilövahinkoja ja aineelliset vagingot jäivät kuivatusuunin tuhoutumiseen. Suurena rakennuspalohälytyksenä tullut ilmoitus aiheutti sen, että tulipalon sammuttamiseen hälytettiin ensin 12 yksikköä.  Palomestari Lönnqvist kertoi peruneensa nopeasti kaikki muut palokuntien sammutusyksiköt niin, että lopulta palopaikalla olivat ainoastaan Virtain ja Kihniön yksiköt. -jr


 

Monologi PUUHISSA

JÄTÄ KOMMENTTI