Teksti ja kuvat: Jari Kohonen/J-Pnews
KOKKOLA

Ralliautoilun SM-kauden päätöskilpailu ajettiin äärimmäisen kovavauhtisilla ja vaativilla teillä Kokkolan lähiympäristössä. Ville Hautamäki ja Mika Juntunen lähtivät kilpailuun SM2-luokan johdossa. Mestaruuteen olisi riittänyt sijoitus kärkipäässä.

Sen sijaan että Hautamäki ja Juntunen olisivat kierrelleet kiviä ja säästelleet autoa, painoi Ville kaasun pohjaan vieden vielä päätöskisankin voiton.

Eroa kakkoseksi sijoittuneeseen torniolaiskaksikkoon Anssi RytkönenJuho-Ville Koskela kertyi niukat 3,5 sekuntia.

– Ennen viimeisen erikoiskokeen lähtöä päätettiin Mikan kanssa se, että vaikka meidän ei olisi ollut mestaruuden kannalta mikään pakko voittaa tätä osakilpailua, ralliahan tänne oli tultu ajamaan. Siinä on kuitenkin aina se riski, että jos aletaan varmistella, saattaa tulla niitä ratkaisevia virheitä, Hautamäki järkeili.

Viimeinen, yli 22-kilometrinen erikoiskoe tuli puhtaasti ja sen jälkeen oli aika kiivetä mestarina maalikorokkeelle. Kokkolan keskustassa sankan yleisöjoukon edessä alkoivat railakkaat juhlat. Kuohujuomien kastelema mestari hymyili kilvan auringon kanssa. Yhdeksän kuukauden urakka oli saanut arvokkaimman palkintonsa

– Tähän ei oikein hirveästi pysty mitään edes sanomaan. Olo on vain niin hieno, Hautamäki fiilisteli.

– Tämä oli viime vuoden uusinta. Saatiin kuljettajien, kartanlukijoiden ja tiimien SM-kultaa. Mikäs tässä on hymyillessä. Se saatiin, mitä kaudelta lähdettiin hakemaan, Hautamäki iloitsi.

Kaikki kolme kultamitalia varmistuivat lopulta selvällä marginaalilla. Henkilökohtaisten mestaruuksien ohella Hautamäen ja Juntusen edustama Porvoon Autopalvelu nousi kakkossijalta mestariksi. Tiimille toiset voittopisteet toi SM4-luokan voittoon ajanut jalasjärveläiskaksikko Juho Koski-LammiArttu Vastamäki.

Hautamäki totesi kisan tauottua, että mestaruuskausi on vaatinut panostusta myös kisojen ulkopuolella. Mestari ei ole moneen vuoteen keskeyttänyt tekniseen vikaan, mikä kertoo huolellisuudesta ja oikeasta asenteesta.

– Tämä on kyllä armottoman kovaa työntekoa. Varsinkin se, että saadaan nämä autot pysymään nipussa. Ilman hyviä taustoja tämä ei olisi yksinkertaisesti mahdollista, Hautamäki vakavoitui.

Tuore mestari halusikin kiittää niin kartanlukijaa, mekaanikoita tukijoita kuin aivan erityisesti perhettään. Hautamäki on kilpailujen välissä itse oman tiiminsä päämekaanikko.

– Kilpaileminen syö tämä vuoksi melkoisesti aikaa. Minähän sitä autoa ajan, joten minun sitä pitää myös tehdä, Hautamäki hymyili.

TULOKSIA:

1. Ville Hautamäki-Mika Juntunen Mitsubishi Lancer 1.02.48,9
2. Anssi Rytkönen-Juho-Ville Koskela Mitsubishi Lancer 1.02.52,5 +3,5
3. Jaro Kinnunen-Tuukka Shemeikka Mitsubishi Lancer 1.03.19,6 +30,6
4. Kristian Kiviniemi-Jarkko Alanen Mitsubishi Lancer 1.03.19,9 +30,9
5. Arto Juolahti-Jani Kovanen Mitsubishi Lancer 1.05.06,4 +2.17,4

PISTETILANNE 6/6 JÄLKEEN:

1. Ville Hautamäki 122
2. Jaro Kinnunen 94
3. Anssi Rytkönen 84
4. Kristian Kiviniemi 75
5. Arto Juolahti 57

Tiimipisteet 6/6:

1. Porvoon Autopalvelu 238
2. TGS ASV Team 221
3. TGS Skoda Team 188

Tarkka ja huolellinen ajo toi kirkkaimman mitalin kaudelta 21. Ville Hautamäki ja Mika Juntunen kiirehtivät voittoon paaleja hipoen rallikauden päätöskilpailussa Kokkolassa.

 

Monologi PUUHISSA

JÄTÄ KOMMENTTI