Siististi syvän ojan pohjalla -” Taivaaltako se auto sinne tipahti?”

0
Valtatiellä 18 ja Tuurin-Töysän välisellä kevyen liikenteen väylällä ajelleet saivat ihmetellä "taivaasta pudonnutta" autoa syvässä ojassa. - Näin siksi, kun nurmikossa ja autossa ei näkynyt minkään sortin liikenneonnettomuusvauriota. (Kuva:Pentti Hautala)

Pentti Hautala /J-Pnews
ALAVUS / TUURI

Yön aikana tämä auto on tähän Peltomäentien liittymän kohdalla, syvään ojaan, upponnut. Poliisinkin nauha näyttää siinä olevan. Sitä ovat kaikki ihmetelleet, kun ojan reunoissa ja nurmikossa ei ole mitään jälkiä, eikä autossakaan lommon lommoa.

– Auto on kuin se olisi taivaasta tipahtanut. Ja kaljaakin on kai juotu, kun tölkkejä on jäänyt, päätteli havainnoistaan eräskin pikkumies.

Jälkiä jättämättä ja ilman muitakaan vaurioita syvällä ojan pohjalla oleva auto, ihmetytti varmaan tuhansia muitakin valtatiellä 18 liikkuneita.

Tuurin kauppakylästä parisen kilometriä Töysään päin, mystisesti ojaan suistunutta pikkuista ”pirssiä” olikin aihetta ihmetellä. – Miten se oli ympäristöönsä merkkiäkään jättämättä ja vahingoittumattomana ojan pohjalla? Auton etupuskurissakaan ei ollut mitään vaurioita,vaikka se oli suuressa betonisessa siltarummussa kiinni? Olikohan taas Tuurissa ollut matkassa juopon tuuria?

Niin paljon toimittajaakin kiinnosti, että minkälaisesta öisestä ojaansyöksystä todellisuudessa oli kysymys. Tapahtumien kulusta täytyi ottaa selvää, sillä tällaiset kummallisuudet kiinnostavat kansalaisia.

Ulkopaikkakuntalaiselta kujettajalta sain sitten selville todelliset tiedot, tuosta paljon kiinnostusta ja huhuja aikaansaaneesta tapauksesta.

Näin hän kertoi.

– Ojaan ajoni johtui siitä, kun käännyin yöllä vahingossa Peltomäntielle. Huomattuani erähtyneeni tiestä, aloin peruttaa takaisin valtatielle.
– Peruutin kuitenkin huolimattomasti, ja niin siinä sitten kävi,että tuli pudotus ja äkkipysäys. Liitymän sillalta auto putosi nätisti pyörilleen, valtatien ja pyörätien väliseen syvään ojaan. Onneksi selvittiin kuitenkin pelkällä säikähdyksellä.
– Liian pitkään tämä auto on ollut tässä kaikkien ihmeteltävänä, kun ei sitä tullut haettua heti pois, harmitteli kuljettaja.


 

vanhat kuorma-autot tukim

JÄTÄ KOMMENTTI