JÄRVI-POHJANMAA | Yhteistoiminta-alueen tuorein korona – ja rokotetieto

2
Järvi-Pohjanmaan terveyskeskus ( jpnews.fi/JK)

Koko Suomen koronatapauksien määrä on taas lähtenyt nousuun viimeisimpien viikkojen aikana.

Koronaviruksen ns. delta-variantista on tulossa vallitseva koronaviruksen muoto, joka tarttuu muita koronavirusvariantteja helpommin. Tutkimusten mukaan kaksi rokoteannosta antaa miltei yhtä hyvän suojan delta-variantin aiheuttamalta tartunnalta verrattuna alkupe-räiseen koronavirukseen. 

Rokotusaikoja on nyt hyvin varattavissa www.hyvis.fi -sivuston kautta. Koko alueen asukkaat voivat käydä Alajärven toimipisteessä koronarokotuksessa, elokuussa rokotteita annetaan taas Lappajärven ja Vimpelin terveysasemilla.

Jokaisen vielä rokottamattoman on nyt todella hyvä hetki varata aika rokotusta varten! Varsinkin syksyn ylioppilaskirjoituksiin osallistuvat ja heidän läheisten kannattaa nyt viimeistään käydä hakemassa rokote. Nykysuositusten mukaisesti kahden rokoteannoksen saamisen jälkeen välttyy myös karanteenilta, mikäli altistuu koronapositiiviselle henkilölle.

Tällä hetkellä meillä on käytettävissä rokotteita useammalle, kuin mitä rokoteaikoja varataan. Tästä johtuen Järvi-Pohjanmaan perusturvaan voi varata rokoteajan myös seuraavissa tapauksissa:

 • • muualla kirjoilla oleva henkilö, joka oleskelee alueella rokotusajan jälkeen seuraavan 3 kk ajan, jotta hän voi ottaa myös tehosterokotteen alueellamme 
 • • saanut ensimmäisen rokoteannoksen muualla, mutta oleskelee pidempään Järvi-Pohjanmaan alueella ja tehosterokotuksen hankkiminen kotipaikkakunnalta on hankalaa 

Näissä tapauksissa aika tulee varata rokotusajanvarausnumeron 06 2412 7800 kautta.

 

 Järvi-Pohjanmaan pandemiajohtoryhmä


 

2 KOMMENTTIA

 1. Hei!
  Laitattehan vielä lähdetiedot siitä mihin yksilöytyyn tutkimukseen /tutkimuksiin nojaatte väitteissänne koskien kahta rokoteannosta ja deltavarianttia. Kiitos 🙂

  • Tiedote on Järvi-Pohjanmaan pandemiatyöryhmän julkaisu…joten tarkemman tiedon saamiseksi, kannataa olla yhteydessä suoraan sinne suuntaan.

   ESIM.
   vt. peruspalvelujohtaja, HLT
   Vastaava hammaslääkäri
   Lääkärintie 1
   62900 Alajärvi

   0406701501
   jaakko.anttila@jarvi-pohjanmaa.fi

JÄTÄ KOMMENTTI