Kuntalaiskysely Ähtärin uudesta uimahallista: toiveena lisää ohjattua toimintaa ja nettiliput

1
Kuvituskuva

Ähtärin kaupunki järjesti uudesta uimahallista kuntalaiskyselyn 1. – 16.9.2021. Vastauksia kertyi kaikkiaan 226 kappaletta, joista 225 netin kautta ja yksi paperilomakkeella. 

Kyselyssä kartoitettiin ähtäriläisten ajatuksia mm. tulevan uuden uimahallin palvelutarjonnasta, aukioloajoista ja lippukäytännöistä. Varsin monet kyselyssä esiintyneet toiveet on huomioitu jo suunnitteluvaiheessa. Myös uusia, kyselyssä esiin nousseita ideoita otetaan huomioon mahdollisuuksien mukaan.

Tärkeimpinä palveluina pidettiin lasten uimaopetusta sekä ohjattua ja/tai virtuaalista vesijumppaa. Kommenteissa toivottiin myös 25 metrin rataa sekä monipuolisia vesihierontapisteitä ja maisema- tai höyrysaunaa.

Tuomas Collin

Uimahallihankkeen ohjausryhmän puheenjohtaja, Ähtärin kaupungin rakennuttajainsinööri Tuomas Collin kertoo, että nykyisessä uimahallissa on koekäytössä sekä lapsille että varttuneemmille suunnattu virtuaalivesijumppa, joka tulee käyttöön uudessa hallissa. Myös muuhun ohjattuun toimintaan panostetaan.

Monia, palveluosiossa toivottuja asioita on uimahallipiirustuksissa jo mukana:
– Pääallas on uudessa hallissa 25 metriä pitkä ja terapia-altaaseen on määritelty useita vesihierontapisteitä. Saunojen osalta suunnitteluarkkitehti esittää, että rakennukseen tulee kaksi perinteistä saunaa ja yksi maisemasauna järvinäkymällä, Collin luettelee.

– Suunnittelussa selvitetään myös, voiko lipunmyynnin yhteydessä pitää kioskia. Lisäksi kartoitetaan sopivaa paikkaa myyntiautomaatille. Kyselyyn vastaajien toiveiden mukaisesti on uudessa uimahallissa mahdollista ostaa liput joko paikan päällä tai netin kautta. Uuteen uimahalliin tulee myös sähköiset kulkuportit.

Laajempia aukioloaikoja toivottiin kyselyssä yleisesti ja tätä mahdollisuutta selvitetään hankkeen edetessä.   – Tähän tosin vaikuttaa työvoiman saatavuus, sillä uimavalvojilla on tiukat pätevyysvaatimukset, Collin huomauttaa. Kuljetukselle keskustasta uimahallille ja takaisin eivät vastaajat sen sijaan nähneet tarvetta.

Ajan hengen mukaisesti vastauksissa toivottiin, että uusi uimahalli on energiatehokas ja että uusiutuva energia huomioidaan. Suunnittelussa kartoitetaan mahdollisuutta ottaa kaikki hukkalämpö niin ilmasta kuin vedestä talteen ja hyödyntää uudelleen lämpöpumppujärjestelmän avulla. Tavoitteena alhaiset energiankustannukset koko elinkaaren ajalta.

Uimahallin sijainti herätti jonkun verran keskustelua sekä puolesta että vastaan. Ähtärin kaupunginvaltuusto on päättänyt yksimielisesti kokouksessaan 7.9.2020 ja 3.5.2021 pidetyssä kokouksessa, että uusi uimahalli rakennetaan matkailualueelle Hotelli Mesikämmenen läheisyyteen. Suunnittelu ja aikanaan uuden hallin rakentaminen etenee näiden päätösten mukaisesti.

Uimahallin suunnittelussa kuullaan vielä syksyn 2021 mittaan vammaisneuvostoa, vanhusneuvostoa, nuorisovaltuustoa, urheiluseuroja sekä henkilöstöä uimahallilta ja Hotelli Mesikämmenestä.


 

1 KOMMENTTI

  1. Samat ihmiset ovat vuodesta toiseen päättämässä kaupungin asioista.Olen seurannut vuosisia Kaupungin rakennustoimia eikä ne kestä krtiikkiä.Mielestäni kaupunkia rakenetaan Valtion rahoituksella ja vääriin paikkoihin..Kenen intreiseissä kaikki rakentaminen on .Uimala on hyvä esimerkki joka rakennetaan metsän keskelle.Ähtärisä on muutamia varakkaita yrittäjiä ja heidän vaikutusvalta on suuri.On naurettetavaa pitää pandalaa Valtion avustuksien varassa kun on muutenkin konkurssi kypsä.Rahat olisi todella tarpeelisia käytää pyöräteiden rakentamiseen sekä ihmisten kuljettamiseen. On näemmä helppoa kaiken ottaa valtiolta taksi kuljetuksiin rahat.On hupaisaa kun oma huippusairaala lopetettiin ja nyt rahdataan valtionkustanuksella takseilla vanhuksia Seinäjoelle hintalappu on kova.En voisi kuvitellakaan muutoa Ähtäriin kun eivät osaa saoa edes päivää.

JÄTÄ KOMMENTTI