Lentokentällä toimittiin ja viihdyttiin sateessa sekä paisteessa

0
Lentokentällä toimittiin ja viihdyttiin sateessa sekä paisteessa

Pentti Hautala/ J-Pnews
Alavus/Töysä

Alavuden Ilmailukerhon järjestämää avoimien ovien päivää, saatiin nyt lentokentällä toimia ja nauttia vaihtelevassa säässä. Tämä tarkoittaa sitä, että aika-ajoin satoi rankasti ja välillä paistoi myöskin aurinko siniseltä taivaalta.

Alavuden kentällä lennätti yleisöä useampi kone.

Ongelmallisesta säästä huolimatta, onnistui lentotoiminta ja laskuvarjohypytkin, lähes suunnitelmien mukaisesti. Halukkaat pääsivät ihastelemaan ilmasta Alavuden maisemia, monen koneen lennättämänä. Menevät ja tulevat rankkasateiden kuurot toivat tavallaan, hienon lisänautinnon kokemuksen, vesipilviä poudan puolella koneella kierrellessä.

 

Roimien sadekuurojen välissä aurinkokin paistoi kesäisesti.

Sateen aikana runsasmääräin yleisö sai tutustua hallin sisätiloissa, monipuolisen lento -ja hyppytoiminnan esittelyyn. Toiminta tuli tutuksi, niin henkilökohtaisen neuvonnan, kuin kuvallisten esityksienkin avulla. Virtuaalisilla silmälaseilla ja simulaattorin avulla sai melkein käytännön kokemuksia ilmailun harrastukseen.

Liitovarjoharrastuksen kamppeet olivat kokeilun ja huomion kohteina.

Kiinnostavaa katseltavaa hallissa oli erityisesti myöskin se, kun laskuvarjohyppääjät pakkasivat varjojaan valmiiksi uusia hyppyjä varten. Tämä osoittautui ”tipi tarkaksi” työksi.

Laskuvarjojen tarkka pakkaaminen hyppyjen jälkeen kiinnosti hallissa sateiden aikana.

Suosiotaan Suomessa viime vuosina voimakkaasti lisännyt, varjoliitimen moottorit ja varusteet kiinnostivat myös kansalaisia kovasti. Hyvin monet nuoret ja aikuiset kuuntelivat tarkasti harrastuksen hienouksien kerrontaa. Moottoreita tarkasteltiin innokkaasti ja potkuria kosketeltiin. Jotkut kokeilivat ”ropellin” pyörimisen herkkyyttäkin.

Ja ammattitaitoa AIK:n toimijoiden keskuudesta löytyy. He saivatkin vastailla moniin, päivän aikan paikalla käyneiden kysymyksiin.

Avoimien ovien päivän päätteeksi noustiin taivaalle kuumailmapallon kyydissä. Yli tunnin kestäneellä iltalennolla suunnattiin Töysän kirkonkylään asti. Ponnejärven yläpuolella liikkunut ”liekkipallo” sai ansaittua ihastusta aikaan. Ja mukavaa vaihtelu rantasaunojien, uijien ja kalassa olleiden iltaan.

Alavuden Ilmailukerho ry. on perustettu vuonna 1963. Keväällä tuli täytteen 60-vuotta kerhon perustamisesta.

Mainittakoon, että vuoden 1972 kesällä tasoitettiin, Kaupungin hankkimalle maa-alueelle Lahdenkylään kenttäalue. Näin purjelentotoiminta saatiin alkuun. Samaan aikaan rakennettiin kaarihalli. Tiukalla talkootyöllä lentokenttä saatiin hyvään käyttökuntoon 1970-luvun puolivälissä.

Ilmailukerhon kuuluu jäseniä Alavuden lisäksi koko maakunnan ja Suomenkin alueelta. Harrastus ja koulutus on aktiivista sekä monipulista. Laskuvarjoille on järjestetty SM-tason ja kansainvälisiä kilpailujakin.

Johtokunnassa toimii puheenjohtajana Jussi Koivusalo ja sihteerinä Tiia Takamäki. Varapuheenjohtaja; Johanna Kuoppamäki, Koulutuspäällikkö; Joona Tammisto. Rahastonhoitaja: Pauli Saarijärvi, Turvallisuuspäällikkö: Markus Rontti,. Koulutusvastaava: Joona Tammisto, Jäsenvastaava: Heikki Haapa-aho ja muut johtokunnan jäsenet: Petri Peurala ja Mikko Ukkonen.

Kuvat: Pentti Hautala


 

Digi-terveysasema Kuusiolinna 700x

JÄTÄ KOMMENTTI