MESTARUUSLIIGA | KyKy-Betset jyräsi syöttöruudussa – Pistetili auki

0

Kyyjärven KyKy-Betset avasi kauden pistetilinsä lentopallon miesten Mestaruusliigassa voittamalla kotonaan komeasti Karelian Hurmoksen 3-1. Vierailijajoukkueen hurmoksellinen alku ei riittänyt Betonimiehiä vastaan.

KyKy-Betset – Karelian Hurmos 3-1 (17-25, 25-21, 25-18, 25-19)

Ottelu alkoi Hurmoksen vahvalla pelillä kotijoukkueen vielä käynnistellessä konettaan. Joensuulaiset hyökkäsivät vahvasti ja käyttivät taitavasti KyKy-Betsetin torjunnan käsiä hyödykseen. Erän hahmoksi nousi joensuulaisilta Niko-Matias Puhakka, joka paukutti heti ensimmäiseen erään tehot 8/+7 tappaen palloa 73% teholla. Hurmos teki ensimmäiseen erään vain neljä suoraa virhettä, kun kotijoukkue KyKy-Betset teki niitä jopa kahdeksan.

Toiseen erään Betonimiehet tulivat uusilla jaloilla. Virhemäärät pysyivät melko samoina, mutta kotijoukkue alkoi hiljalleen saamaan torjunta-puolustuspeliään kuntoon. Puolustuksen jälkeinen hyökkäys oli kotijoukkueella 44% vierasjoukkueen 25% vastaan. Lisäksi erän hahmoksi nousi latvialainen yleispelaaja Romans Sauss. Hän paukutti erän puoleen väliin kolme peräkkäistä ässää, mikä oli yksi ratkaisun avain toisessa erässä.

Pitkän erätauon jälkeen kotijoukkue jatkoi vahvoja otteitaan. Aivars Petrusevics oli hyökkäyspäässä vahva ja Betonimiehet loivat muuria verkolle. Syöttöruudussa löytyi useampi onnistuja ja ässiä kirjattiin erään yhteensä neljä. Syöttövirheitä tilastoihin kirjattiin seitsemän kappaleen verran. Hurmoksen vastaanottoprosentti oli erässä kotijoukkuetta parempi 59%. KyKy-Betsetillä se oli 36%. Passari Joel Laakso sai luotua hyökkääjille hyviä hyökkäyspaikkoja.

Neljännen erän Hurmos aloitti jälleen vahvasti. He johtivat jo 5-1, mikä sai Kyy Yorkin katsomossa istuvan varmasti ajattelemaan, että ratkaisua joudutaan hakemaan viidennestä.

Kyyjärveläiset saivat kuitenkin taas juonen päästä kiinni ja tilanne olikin pian 8-8. Betonimiehet eivät enää antaneet vieraille mahdollisuuksia päästä taistelemaan erävoitosta vaan painoivat kaasua.

Tilanne olikin pian 15-12, kun KyKy-Betsetiltä syöttolinjan taakse asettui Latvian maajoukkueesta tuttu hakkuri Renars-Pauls Jansons, joka onnistui syöttövuorollaan tekemään kaksi peräkkäistä ässää. Jansonsin syöttäessä nostivat isännät nopeasti tilanteeksi 19-12. Vahvan pelin pelannut Aivars Petrusevics sai kunnian niitata ottelupallon kenttään. Neljäs erä lopulta komeasti Betonimiehille 25-19.  Kyky-Betsetille 3-1 tuloksella kauden ensimmäinen täysi pistepotti.

Niko-Matias Puhakka, Hurmos:

• Vastustaja oli selvästi parempi vastaanotossa ja syötössä. Siihen ratkesi tämän päivän peli. Kolmeen viimeiseen erään sai hyvän paineen kaveri syötössä. Siihen romuttui meidän hyvä startti. Syötössä jonkin verran tuli virheitä. Alkuun saatiin taktiikan mukaan  hyökkääjiä pois.

Joel Laakso, KyKy-Betset:

• Kokonaisuutena peli sujui hyvin. Ensimmäisessä erässä ei päästy vauhtiin, mutta pelin edetessä päästiin. Vähän ehkä virheillä annettiin.  Sen jälkeen kolme erää oli vahvempaa. Aluksi torjunta-puolustus haki vähän siinä kans. Tuli käsien välistä pisteitä ja paikat haki. Parani pelin edetessä. Vastaanotto oli riittävän hyvä, että voitettiin. Hurmos myös syötti hyvin, ei voi odottaa, että kaikki on täydellisiä.

VALMENTAJAT:

Daryl Tay, Karelian Hurmos:

• Aloitimme todella hyvin. Taktiikka oli melko hyvä. Aloimme tehdä vastaanotossa virheitä ja KyKy-Betset alkoi pelaamaan rohkeammin ja aggressiivisemmalla syötöllä ja sen jälkeen olimme vaikeuksissa vastaanotossa ja passin kanssa. Tietysti jos meillä on hankaluuksia näillä osa-alueilla, on vaikeampaa hyökätä. KyKy-Betset tuli jokaiseen erään vahvasti, mikä sai katsojat kannustamaan vielä kovempaa ja pelistä tuli koko ajan vaikeampi. Yritimme saada otetta KyKy-Betsetin hakkurista, mutta hänellä on hyvä ulottuvuus ja hän kykenee lyömään torjunnan yli.

Guntis Atars, KyKy-Betset:

• Ensimmäisessä erässä jalat olivat ehkä vähän jäässä ja epäonnistuimme torjunta-puolustuspelissä. Puhakkaan ei saatu otetta tänään, hän pelasi hyvän pelin. Muita pelaajia vastaan enemmän tai vähemmän onnistui peli. Liikaa omia virheitä tehtiin, erityisesti helppoja virheitä. Toisessa, kolmannessa ja neljännessä erässä syöttömme oli vahvempi. Vähennettiin syöttövirheitä. Nykyään lentopallossa pakko syöttää kovaa, jolloin syöttövirheitä tulee paljon. Tehtiin 20 syöttövirhettä ja 11 ässää. Olen todella tyytyväinen, kun saatiin kolme pistettä kotona. Liigassa ei ole heikkoa joukkuetta ja erityisesti jokainen joukkue on kotonaan kova ja täytyy taistella jokaisesta pisteestä.