Virtain seurakunnan kirkkosukkakilpailu ratkennut – Voittajaksi Eira Mäntynen Jalasjärveltä

0
Kirkkosukkakilpailun voittaja Eira Mäntynen.

Jarkko Ruohola/ J-Pnews
Virrat

Ensi vuonna 250-vuotta täyttävän Virtain kirkon juhlavuoteen liittyvä kirkkosukkakilpailun voittaja julkistettiin sunnuntain villasukkajumalanpalveluksessa. Kilpailun voitti jalasjärveläinen Eira Mäntynen.

Juhlatoimikunnan puheenjohtaja Keijo Kaleva kertoi julkistamisen yhteydessä, että tulevaan juhlavuoteen liittyen syntyi henkilökunnan, lähinnä Mari Pääkkösen ja Salla Rantasen toimesta idea kirkkosukkakilpailusta. -Juhlatoimikunta päätti aloitteen mukaan julistaa avoimen kilpailun ajalle 13.3-17.9.2023.Tuloksen julkistaminen suunniteltiin tälle päivälle. Tehtävänantona oli suunnitella ja kutoa kirkkojuhlasukat sekä laatia ohje, jolla toteutus on tehty.

Virtain seurakunnan järjestämän kirkkosukkakilpailun voittanut sukkapari.

– – – – -Määräaikaan mennessä tuli viisi upeata paria lämpöisiä luomuksia. Teki mieli jokaista koettaa jalkaan. Korkea raati, johon aloitteen tekijöiden lisäksi kuului juhlatoimikunta, valitsi voittajaksi kirkon ulkoista värimaailmaa ja juhlavuotta hyvin kuvaavat sukat, avasi valintaa Keijo Kaleva.

– Yksityiskohtaisissa ja hyvin kirjoitetuissa kudontaohjeissa, jotka luin osaksi kolmeen kertaan, oli loppuluonnehdinta, joka miellytti minua. Lainaus kuuluu ”kutoa oli tosi hauska, mutta saada se paperille oli vaikeaa”. Tämä on tullut meille kaikille varmaan joskus mieleen. Vaikka jonkun työn osaa itse, on sen ohjeeksi kirjaaminen vaikeampaa, kommentoi sekä voittajan että omia näkemyksiä kilpailuun liittyen Keijo Kaleva.

Kirkkosukkakilpailuun lähtemistään Eira Mäntynen avasi kertomalla, että hänellä on yhteyksiä Virroille ja lukee Suomenselän Sanomia, jossa oli maininta tästä kilpailusta. -Tieto kilpailusta oli käsky, nyt kutomaan. Siinä oli valmiina kaikki mallin elementit. Olen kova harrastelijakutoja.  Viime syksyn ja tämän kevään aikana on valmistunut arviolta kolmisenkymmentä sukkaparia. Ylensä kudon pelkästään kuviollisia sukkia, en yksivärisiä. Tällainen kirkkosukkakilpailu olisi hyvä malli ajatellen, kun kudotaan lähetystyönkin hyväksi eri seurakunnissa. Meillä päin on ainakin valmistettu rasoja tähän tarkoitukseen, kertoi kilpailuun lähtemisestään ja sen mahdollisesta hyödyntämisestä Eira Mäntynen. – jr


 

JÄTÄ KOMMENTTI