MESTARUUSLIIGA | TUTO:lle ei pisteen pistettä Kyyjärveltä – KyKy-Betset hallitsi ottelua 3-0

0
KyKy-Betsetin Joel Andersson iskussa

Veera Huita/J-Pnews

KYYJÄRVI

KyKy-Betset ei antanut erääkään – TUTO Volleyn taistelu viimeisestä pudotuspelipaikasta kiristyy

Kyy York Areenalle oli saapunut hyvin keskiviikkopeliin yleisöä. He pääsivätkin näkemään hyvistä palloralleista ja lopulta kotiyleisön voitosta. Kotijoukkue ei antanut TUTO Volleylle erääkään, vaikka vieraat kipeästi olisikin tarvinnut pisteitä vankistaakseen paikkaansa pudotuspeleissä. Kun Hurmoksen ja Tiikerien keskinäinen peli venyi viisieräiseksi, saavuttaa Hurmos turkulaisia vähintään yhdellä sarjapisteellä. KyKy-Betset vs TUTO Volley 3-0 (25-23, 25-19, 25-18).

KyKy-Betsetin kokoonpano oli tällä kertaa lähempänä normaalia, kun JoeAndersson ja Romans Sauss tekivät ”vaihtarin”: Romans liberoksi ja Joel yleispelaajaksi. Eristä ensimmäinen lähtee KyKy-Betsetin hallinnassa. Kymmenennen pisteen jälkeen TUTO Volley kiri kuitenkin tasoihin ja ohi. Erässä nähtiin myös hieman kyseenalainen tilanne, kun päätuomarin tabletti tippui kentälle, mikä selvästi häiritsi pelaajia, mutta peli jatkui ja pallo päättyi turkulaisten kannalta onnellisesti. Aurajokiset johtivat erää kahden pisteen erolla aina erän lopulle asti, kunnes isännät tasoittivat 23-23 ja veivät erän lopulta 25-23. Betonimiehiltä Renars Jansons onnistui tekemään tehot 5/+3 ja turkulaisilta William Groffier 7/+4.

Toisen erän alussa turkulaiset olivat aina kahden pisteen edellä. Erässä nähtiin toisinto ensimmäisen erän tabletin lennosta, mutta tällä kertaa tuomari päättikin viheltää uuden pallon. Erän edetessä Betonimiehet kuitenkin nousivat rinnalle ja ohi. Kotijoukkueen johto oli jo 15-20 ja näytti siltä, että Kyy Yorkin isännät marssivat selvään erävoittoon. Tatu Vuorenmaan syöttövuorolla TUTO Volley kuitenkin tuli jo kahden pisteen päähän ja Guntis Atars otti aikalisän – onnistuneesti. Seuraava piste KyKy-Betsetille ja syöttämään Joel Andersson. Andersson syöttikin heti ässän ja vei hyvillä syötöillään kyyjärveläiset 23-18 johtoon. Tämän jälkeen TUTO Volley onnistuu vielä tekemään erässä yhden pisteen ja erä päättyy Atro Bergin ässään 25-19. Erästä esiin on nostettava jo mainittu Joel Andersson. Pituutta herralla on 186cm, mutta sehän ei haittaa, kun pomppua löytyy. Toiseen erään hän onnistui myös nappaamaan KyKy-Betsetin erän kahdesta torjunnasta toisen. 

KyKy-Betset lähtee viemään kolmatta erää.  Ero kasvaa piste pisteeltä vieraisiin osittain Betonimiesten omilla pisteillä, osittain vieraiden hyökkäysvirheillä. TUTO Volley kuitenkin napsi torjuntoja kerta toisensa jälkeen kolmannessa. Vieraat ottivat yhdeksän torjuntaa koko pelissä ja pelkästään näistä torjunnoista kuusi kolmannessa. Betonimiehet taas onnistuivat erityisesti vastaanotossa sekä puolustuksen jälkeisessä hyökkäyksessä. Isäntien vastaanotto koko pelissä oli 65% sekä puolustuksen jälkeinen hyökkäys 54%, joten passari Joel Laaksolla oli helppoa pyörittää peliä monipuolisesti. Erä päättyy lopulta Joel Anderssonin ässään 25-18, toki ennen tätä hän löi vielä kutospaikalta pisteen. Koko peli 3-0 KyKy-Betsetille.

Ottelun parhaina palkitut pelaajat (vas) Renars-Pauls Jansons, KyKy-Betset ja William Groffier, TUTO Volley

William Groffier, TUTO Volley:

  • Aika hengetön peli, vähän lamaannuttiin ensimmäisen erän jälkeen. Itsellä meni ihan hyvin, mutta voiton olisin mieluummin ottanut. Jokaisella osa-alueella pitää parantaa, kun playoffit alkaa. Viime peli meni hyvin, mutta tänään ei niinkään. Tasaisuutta tarvitaan.

Renars Jansons, KyKy-Betset:

  • Mukava voittaa. En sanoisi sen olleen ongelma, että pelaajat on eri pelipaikoilla. Viime pelissä liberomme (Andersson) pelasi yleispelaajana ja se toimi. Hän on iloinen saadessaan pelata yleispelaajana. Se on mukavaa nyt, mutta tärkeää on päästä taas normaaliin rytmiin, koska pudotuspelit ovat tulossa. Monessa asiassa voidaan parantaa, torjunta-puolustuksessa esimerkiksi näin aluksi.  

Guntis Atars, KyKy-Betset:

  • Peli näytti mielestäni alusta asti hyvältä. Ensimmäisessä erässä hieman oma hyökkäyspeli meinasi mennä sekaisin, kun hävittiin muutama pallo. Valepaa vastaan Andersson näytti, että pystyy pelaamaan yleispelaajana ja Romans ei ole täysin pelikunnossa vielä. Torjunta-puolustustaktiikka toimi. Ensimmäisessä erässä oma hyökkäys olisi voinut olla parempi. Vastaanotto toimi tänään, vaikka vastustaja syötti hyvin. Joel (Laakso) rakensi peliä monipuolisesti. 

Jani Niskakangas:

  • Suht hyvin onnistuttiin taktiikassa. Hankaloitti, kun KyKy-Betset vastaanotti hyvin koko pelin. Koitettiin kiristää syöttöä.  Laakso pelasi monipuolisesti. Muutoksia ei tehty torjuntataktiikkaan. Hyökkäyksessä tuli liikaa virheitä ja KyKy-Betset oli virheettömämpi tänään. Tuli hyviä yleisöön meneviä palloja. Helpoissa palloissa ei oltu niin huolellisia kuin olisi pitänyt. Jos koko kautta ja tätä peliä mietitään niin syöttö ja torjunta-puolustus on ok tasolla, mutta hyökkäykseen tarvitaan tehoja. Ilahduttavaa oli Groffierin peli, varmaan kauden parasta ja Rastamon tason nosto kolmanteen erään.

Joukkueiden MVP:t

Renars-Pauls Jansons, KyKy-Betset
William Groffier, TUTO Volley

PROLibero:

Romans Sauss, KyKy-Betset

 SEURAAVA KOTIOTTELU KYY YORK AREENASSA JO LAUANTAINA (2.3.) AKAA VOLLEYTA VASTAAN KLO 17.00 ! 

  

JÄTÄ KOMMENTTI