Kokoomuksen Jukkola: Yleisradio on keskeinen tiedonvälittäjä ja kriittinen tuki huoltovarmuudessa

0

Kokoomuksen kansanedustaja ja eduskunnan huoltovarmuusryhmän puheenjohtaja Janne Jukkola muistuttaa Yleisradion merkittävästä huoltovarmuudellisesta roolista.

Jukkolan mukaan Yleisradion rooli kotimaisen tiedonvälityksen huoltovarmuuden ylläpitäjänä on keskeinen ja perustuu vuosikymmenien varautumissuunnitteluun.

Janne Jukkola

”Tässä maailmantilanteessa on tärkeä varmistaa, että jokaisella huoltovarmuussektorilla on varauduttu. Muuttunut turvallisuustilanne on korostanut huoltovarmuuden merkitystä Ylen päivittäisessä työssä. Selkeä varautuminen lisää paitsi huoltovarmuutta, mutta myös tukee tärkeää kansalaisten turvallisuudentunnetta.,” Jukkola toteaa.

Jukkola järjesti huoltovarmuusryhmälle vierailun Yleisradiolle 28.2. Vierailun aikana keskusteliin erityisesti kansallisesta huoltovarmuudesta sekä Yleisradion roolista siinä. Vierailu oli osa laajempaa pyrkimystä keskustella kansalaisten saamasta tiedonvälityksestä ja henkisestä kriisinkestävyydestä muuttuneessa turvallisuustilanteessa.

”Huoltovarmuusryhmän vierailu Yleisradion tiloihin oli merkittävä, ja kiitos siitä Ylelle järjestelyiden puolesta. Oli erittäin hieno nähdä, kuinka Yle on vahvistanut huoltovarmuussuhdettaan ja kriisitilanteisiin on varauduttu. Meillä täällä Suomessa kriisinaikainen tiedonkulku on varmistettu, mikäli sellaiselle tulee tarvetta ja kiitos siitä kuuluu Ylelle”, Jukkola kiittelee.

Huoltovarmuusryhmän vierailun aikana keskusteltiin myös yhteiskunnan kriittisen digitaalisen infrastruktuurin turvaamisesta ja kuultiin kokemuksia Ukrainan yleisradioyhtiöstä. Tapaaminen tarjosi arvokkaan tilaisuuden jakaa tietoa ja keskustella siitä, miten Yleisradio voi tukea suomalaista yhteiskuntaa entistä paremmin.

”Suomalaista huoltovarmuustyötä tulee jatkaa määrätietoisesti. Olen tyytyväinen siihen, että eri huoltovarmuustoimijat ovat tehneet aktiivisesti yhteistyötä ja haluavat kehittää suomalaista huoltovarmuutta myös tulevaisuudessa. Huoltovarmuusteemat ovat nyt pinnalla hyvässä ja pahassa” Jukkola päättää. 

JÄTÄ KOMMENTTI