Miesten Itä-Länsi-valinnat julki – Vedon lyöjäjokeri Janne Mäkelä 10-vuoden jälkeen jälleen lännen joukkueessa

0
Lyöjäjokeri Janne Mäkelä (4. Itä-Länsi) ja linjapelaaja Severi Lassila (6. Itä-Länsi) (taustalla) ovat mukana Lännen joukkueessa myös tänä vuonna. (JK/K-Media/arkistokuva vuodelta 2014)

Miesten Itä-Länsi-joukkueet on julkaistu Sotkamon arvo-otteluun sunnuntaina 6. elokuuta. Mukana on sekä todellisia arvo-otteluhirmuja että seitsemän ensikertalaista.

 

Tamperelaisen Manse PP:n Henri Puputti nousee yksin kakkospaikalle kaikkien aikojen tilastossa pelaamalla jo 18. Itä-Läntensä.

 

Idän puolella Kempeleen Kirin Tuomas Jussilalle ja Sotkamon Jymyn Roope Korhoselle Itä-Länsi-edustus on 12:s. Kaikkien aikojen lyöjätilaston kärkeä lähestyvä Korhonen palaa arvo-otteluun kotikentällään neljän vuoden tauon jälkeen.

Samalla uusi sukupolvi tekee tuloaan kirkkaimpiin parrasvaloihin. Loistavan kauden jälleen pelanneet lukkarit Hyvinkään Tahkon Petteri Alanen ja Sotkamon Jymyn Aapo Komulainen ovat vastakkain lautasen äärellä. Nuorimpana pelaajana Itä-Länsi-kutsun saa loistava kärkietenijä Mikael Mäkelä Pattijoen Urheilijoista Raahesta.

Alasen ja Mäkelän lisäksi miesten Itä-Lännen ensikertalaisia ovat Joensuun Mailan Konsta Kettunen, Alajärven Ankkurien Elmeri Koivusalmi, Imatran Pallo-Veikkojen Mikko Kosonen, Mansen Tomi Lehtonen sekä peräti viisi poikien Itä-Länttä juniorivuosinaan pelannut Sotkamon Jymyn Hannes Pekkinen.

Arvo-otteluviikonlopussa on mukana myös ripaus klassikko-otteluiden henkeä, kun seurajoukkueista Vimpelin Veto saa viisi edustajaansa Lännen joukkueeseen. Lyöjäjokeri Janne Mäkelä oli edellisen kerran mukana Itä-Lännessä Hyvinkäällä 2013.

Suomen suosituimmat tähdistöottelut, pesäpallon Itä-Lännet, pelataan Sotkamossa 4.–6.8.

Eniten miesten Itä-Länsi-otteluita

Toni Kohonen 23
Henri Puputti 18*
Sami Haapakoski 17
Eino Kaakkolahti 16
Sami Partanen 16
Mauri Pyhälahti 16

*) Mukaan lukien Sotkamon Itä-Länsi-ottelu 6.8.2023

KATSO TÄSTÄ LINKISTÄ !  Miesten ja naistenvalitut Itä-Länsi-joukkueet 2023 (pdf)

 


 

JÄTÄ KOMMENTTI