Töysän karting-radalla kurvattiin SM-pisteistä | 6-18 -vuotiaat vauhdissa

0
Kilpakaverit seurasivat verkkoaidan takaa ajolinjojen mallia.

Pentti Hautala/  J-Pnews
Alavus/Töysä

Suomen parhaiden kastiin rankatulla Töysän karting-radalla kurvattiin lauantaina ja sunnuntaina, aamusta iltaan Flying Finn Raket SJM-sarjan neljättä osakilpai-lua.  Kilpailijoita oli reilusti yli sata eri puolilta Suomea.

Iältään osallistujat olivat 6-18 vuotta. Poikien lisäksi kaasutteli juniorien SM-pisteistä myös muutama tyttö, samoissa luokissa.

Poikia vain naurattaa, vaikka joutuivat radalta törmäilyn seurauksena keskeyttämään kedolle.

Jättitapahtuman paikallisena järjestäjän SuomenSelän Karting ry.- Paavo Penttilä ja hänen johtama toimitsijajoukko onnistui vaativasta vauhtitapahtuman järjestelyistä täydellisesti.

Tunnelma oli radalla ja lähialueella kuin formula kilpailuissa. Esimerkiksi huoltoautoja, telttoja, asuntoautoja oli paikalla paljon. Kilpailuissa ajettiin luokat: Cadet, Raket, Micro. Pohjalaisille ei voittoja herunut sarjoissa. Mitallisijoja sentään muutama eri lähdöissä. Sarjassa ajetaan kesän aikana 7 paikkakunnalla.

Kurveissa on kurvailtava kieli keskellä suuta kilpakaverin kanssa, ettei tiukassa lähituntumassa törmäyksiä tapahdu.

Lauantaina kunnostautuivat Pirkanmaan Kartingia Kangasala (Pirka) edustamat kuskit. He saavuttivat molemmissa Raket-luokan lähdöissä kolmoisvoiton. Lauantain voittaja oli Urho Kutila ja sunnuntaina voitti molemmat lähdöt, lauantain toiseksi nopein Henri Paloneva. Kolmas oli jokaisessa tämän luokan kisassa Eevert Reijonen.

Micro-luokan nopein oli lauantaina Pirkan Aaro Hakkinen. Sunnuntaina ekalähdössä nopein oli J-Äijien Juho Vesterinen ja kolmas EPUA:n Onni Kumpula. Toisessa erässä Pirkan Juho Vesterisen jälkeen toisena maaliin kurvaili Kurikan UA:n Justus Lauhaluoma ja kolmanneksi Vesterinen.

Pienestä pitäen kehittyy hyviä mekaanikkoja. Ainakin tietämystä oli puheista kuultavissa.

Cadet-luokan ensimmäisen lähdön nopein oli Elias Tulla, LMM. Seuraavina Miron Talik, VihtiUa ja kolmas Kasperi Kaljunen, HuittinenUa. Neljänneksi kiri Niko Lehtinen EPUA. – Niilo Leppänen, SuSeKa, oli erien yhdeksäs. Hän ajoi myöskin nopeimman kierrosajan.

Kilpailuja suosi kaunis, sateeton sää. Ja näin tapahtumasta saivat kilpailijat, huoltojoukot ja yleisö nauttia täysin siemauksin. Niin laajalla leirialueella kuin radallakin. Ravintola ja huoltotilatoiminnot ovat alueelle rakennettu ja järjestetty myös toimiviksi.

”Kattokatsomosta” on hyvä näkymä, noin 1,2 km:n mittaiselle radalle.

Ratavaihtoehdot ovat 400, 800-ja noin 1200 metriä. Pääsuoran leveys on 10-ja pituus 170 metriä. Muun rataosan leveys 8 metriä. 6×8 metrin kokoisia huoltavarikkoruutuja 230 kpl. Park ferme-aluetta 2300 neliömetriä ja runsaasti myös kestopäällystettyäkin leirialuetta.

Kuvat: Pentti Hautala