PESÄPALLLO | Ykköspesiksen itä-Länsi -ottelut 2024 pelataan LAPPAJÄRVELLÄ

0
Ykköspesiksen arvo-otelut pelataanLappajärven Veikkolassa (Arkistokuva)

Ykköspesiskausi 2024 käynnistyy kolmen ottelun voimin keskiviikkona 8. toukokuuta. Naisten Ykköspesiksessä sarjan loppuottelun voittaja nousee suoraan Superpesikseen kaudelle 2025 ja häviäjä saa uuden mahdollisuuden Superpesis-karsinnassa. Miesten puolella nousumahdollisuus on Superpesis-karsinnan kautta, kun Superpesiksen joukkuemäärä pudotetaan 12:een.

Naisten huippupesäpallo palaa 28 vuoden tauon jälkeen Ikaalisiin ja Kouvolan Kuusankoskelle Ykköspesis-joukkueiden myötä. Ikaalisten Tarmo pelasi Superpesiksessä ja Kuusankosken Puhti Ykköspesiksessä 1996 ennen vauhdin hakemista alempaa. Kolmas sarjanousija on Siilinjärven Pesis, joka putosi Superpesiksestä vuoden välein suomensarjaan asti ja aloitti heti nousukiidon.

Miesten Ykköspesiksessä sarjanousijoita ovat Ylivieskan Kuula ja nuori Joensuun Mailan kakkosjoukkue. Jyväskylässä nähdään jo runkosarjassa neljä Kiri 2020:n ja Lohen kiihkeää paikallisderbyä, jotka keräsivät viime vuonna yli 1000 katsojan yleisöjä uuden Hippoksen ja Koskenharjun stadioneille.

Ensimmäistä kertaa kauden 1988 jälkeen Pohjois-Pohjanmaalta ei ole naisten pääsarjajoukkuetta pesäpallossa. Sen sijaan Ykköspesiksestä löytyy useita kovia joukkueita, joista Oulun Lippo (Raksilan Likat) ylsi viime syksynä jo Superpesis-karsintaan. Miesten puolella Lipon (Lippo Juniorit) ja sarjanousija Ylivieskan Kuulan lisäksi alle 3000 asukkaan kunnasta ponnistava Simon Kiri jatkaa jo kuudennelle peräkkäiselle kaudelleen Ykköspesiksessä.

Lappajärvellä pelataan Itä-Länsi-otteluita ensimmäisen kerran pesäpallohistoriassa

Viime vuonna pesäpallokalenteriin palanneet miesten ja naisten Ykköspesiksen Itä-Länsi-ottelut saavat jatkoa tulevana kesänä. Ykköspesiksen Itä-Länsi-tapahtuma järjestetään Lappajärvellä sunnuntaina 7.7.

Lisäksi Lappajärven Veikot kohtaa uudella nimellä Jokilaakson PesäKuula esiintyvän ylivieskalaisjoukkueen Vimpelin Saarikentällä keskiviikkona 10.7. Tapahtumat ovat myös osa Vimpelin Pesisfestivaalien ohjelmaa.

Ykköspesiksen 2024 otteluohjelmat ja sarjajärjestelmät

Ykköspesiksen otteluohjelmat 2024

Miesten Ykköspesiksen 2024 sarjajärjestelmä (pdf)

Naisten Ykköspesiksen 2024 sarjajärjestelmä (pdf) 

JÄTÄ KOMMENTTI