SM-rallia Pohjanmaalla – Nyt yleisökin pääsee mukaan kisapaikoille!

0
Ville Hautamäki kisaa Jaro Kinnusen kanssa kärkipaikasta yhden pisteen erolla. Kuvassa menoa SM-Länsirannikon osakilpailussa toukokuussa.

Pentti Hautala/J-Pnews

Jos säätiedotukset pitävät paikkansa, niin SM Pohjanmaa- rallia pöristellään 18.-19.6.kuumassa kelissä.

Luvassa on jopa 25-27 lämpöastetta. Toki odottettavissa on kuitenkin, että ukkospilvet poistavat pölyt kera piristävien sadepisaroiden.

Arvokisojen järjästäjinä uurastavat tutut Alavuden-, Etelä-Pohjanmaan-, Laihian-, Lapuan-, Pohjankyrön Urheiluautoilijat ja Team Botnia.

Kilailujohtajan vastuun kantaa Erkki Hemminki, Pohjankyrön Urheiluautoilijoista.
Järjestäjät tiedottavat, että yleisö pääsee nyt pitkästä aikaa seuraaman kilpailuja paikan päälle. Mutta haluavat samalla muistuttaa kasvomaskien käytön suosituksista ja valimatkojen pitämisestä reitin varrella.

– Näin vaikka ollaankin ulkoilmassa. Tietenkin kaikki muutkin määräykset, turvallisuuden takeeksi pitää jokaisen ottaa huomioon. Jos määräyksiä ei noudateta, niin esimerkiksi koko erikoiskoe perutetaan. Ja niinhän ei kukaan halua.

Tällä kertaa lähtö-ja maalipaikka sijaitsee Seinäjoen uudella keskustorilla.

Ensimmäinen kilpailijapari lähtee lähipaikkakuntien alueilla kisattavalle rallireitille perjantai-iltana kello 19.01 ja launtaina jatketaan kello 10.01. Maaliin kilpailijoita odotetaan saapuvaksi ”ehtoolla” noin kello 18.20.
Myöskin palkintojenjako tapahtuu keskustorilla ennen puoltayötä.

Ralliin on ilmoittautunut noin 130 kilpailijaparia.

Moninkertainen pääsarjan Suomen mestari, Alavuden Teemu Asunmaa starttaa suosikkina ja pistejohdossa Pohjanmaa-Ralliin (Kuva: Pentti Hautala)

Heistä ensimmäisenä autokuntana reitille kaasuttelee, SM-sarjaa kolmen talvirallin jälkeen 59 pisteellään johtava, Alavuden Urheiluautoilijoiden Teemu Asunmaa-Marko Salminen.

Vain neljä pistettä vähemmän on saavutettuna Mikko Heikkilällä. Mikko lähteekin reitille toisena ja saa huristella,voittajasuosikki Asunmaan, jo hieman irtosorasta putsaamaa baanaa.

 

 

 

SM2-sarjassa toisena oleva Ville Hautamäki mietteliäänä ennen kesärallien alkua. Onhan sarjassa tiukkaakin tiukempi kärkitilanne.(Kuva:Pentti Hautala)

SM2-luokassa on mukana myös kaikki kärkikuskit. Tässä luokassa onkin varsin tiukka tilanne. Jaro Kinnunen on johdossa 64 pisteellään. Vain yhden pisteen päässä kärkyy vuoden 2020 mestari Ville Hautamäki, Järviseudun Urheiluautoilijoista, kartturinsa Mika Juntusen kanssa.

Suomi Cup-kisan kärkeä pitää halussaan aivan ylivoimaiseen tapaan töysäläinen Jari Valtaala. Alavuden Urheiluatoilijoita edustava Valtaala johtaa N-ryhmään kuuluvien autojen rallisarjaa lähes 50 pisteellä! Tämä tarkoittaa sitä, että vaikka töysäläinen ajaisi Seinäjoen seudulla Toyotansa katolleen, niin johtoasema vielä säilyisi.

Kilpailutoimisto sijaitsee Rengastien Autopalevelun tiloissa Seinäjoella. Katsojaoppaat ovat myynnissä perjanntaista alkaean Seinäjoen-Ylistaron, Lapuan, Laihian, Jalasjärven ja Tervajoen huoltosemilla.


 

JÄTÄ KOMMENTTI