Suomen Baseball5 maajoukkue EM-kisoihin Superpesis pelaajien voimin

0
Suomen kotiottelu pelipaita

Baseball5:n eli tuttavallisemmin vitosen EM-kilpailut järjestetään toista kertaa Euroopan liiton (WBSC Europe) alaisuudessa Druskininkaissa, Liettuassa Marraskuun 7-11 päivinä. Suomi ottaa osaa EM-kisoihin nyt ensimmäistä kertaa ja koko joukkue on koottu Superpesiksen pelaajista. Turnauksen kaksi parasta joukkuetta pääsee 2024 MM-kisoihin Hong Kongiin.

Vitonen on noussut todella nopeasti arvostetuksi lajiksi Olympialiikkeen sisällä ja sen on jo nyt valittu mukaan 2026 Dakarin nuorten Olympiadeihin. Lajia on pelattu erilaisissa muodoissa Karibian alueella jo pitkään. Nyt Maailman liitto (WBSC) on vienyt Vitosta hurjasti eteenpäin viime vuosina, sillä se vastaa moneen nykypäivän urheilun ongelmaan. Vitosen kustannukset ovat alhaiset ja pelaamiseen tarvitaan periaatteessa vain pallo ja noin 21 metrin tila kanttiinsa. Kentällä on yhtä aikaa viisi (5) pelaajaa, joista kahden tulee olla naisia. Yleensä joukkueet kostuvatkin neljästä nais-ja neljästä miespelaajasta ja 1-2 valmentajasta. Laji toimii niin huippu-urheilunakinkuin myös nuorten koulu-ja kerhopelinä, sillä lyöminen tapahtuu pelaajan omalla kädellä ja kiinniottaminen opetellaan tekemään paljain käsin. Lajin säännöistä lisää: https://youtu.be/k-FPwfwlOiM

Nyt kisoihin lähtevä Suomen joukkue on harjoitellut viime viikkoina Seinäjoen alueella päävalmentaja Juha Antikaisen (SMJ) ja manageri Ossi Viljasen (JymyJussit) johdolla. Joukkueeseen on valittu seuraavat pelaajat:

Oskar Salmela, JymyJussit
Tino Alaspää, JymyJussit
Justus Teppo, JymyJussit
Miska Mäkiviita, JymyJussit

Anni Laakso, SMJ
Minea Mäkiviita, SMJ
Jenni Matola, SMJ
Aino-Kaisa Mantere, SMJ

Suomi tulee kohtaamaan alkusarjan otteluissa seuraavat maat (suluissa kunkin maan globaaliranking sijoitus): Latvia (33), Romania (20), Bulgaria (25), Espanja (-), Hollanti (19) ja viimeisenä Ranska (2).

  • On erittäin mielenkiintoista päästä mittaamaan taitojamme ja osaamistamme kansainvälisillä kentillä. Samoin on hienoa meidän pelaajillemme kuin myös valmennukselle olla edustamassa maatamme ja pukea Suomi paita päälle EM-kisoihin, kertoo joukkueen päävalmentaja Juha Antikainen.

Suomen Baseball ja Softball Liiton puheenjohtaja Jukka Ropponen uskoo joukkueeseen vankasti.

  • Pesäpalloilijat ovat kovan tason huippu-urheilijoita ja tuleva Liettuan turnaus on oiva paikka tuon asian toteen näyttämiseksi. Uskon että Suomella on mahdollisuudet mennä, vaikka päätyy asti kaiken osuessa kohdalleen. Tasoitusta toki annamme muille lyhyen valmistautumisajan vuoksi, mutta tulemme silti pärjäämään kisoissa hyvin.

KATSO TÄSTÄ VIDEO !  2022 MM-FINAALI

 


 

Digi-terveysasema Kuusiolinna 700x

JÄTÄ KOMMENTTI