SUPERPESIS | ONNITTELUT ANKKUREILLE SARJAPAIKAN UUDISTAMISESTA! – Näin peli ratkesi Haminassa

0
Ankkurit riemuitsivat pelinjohtajansa Eemil Peltomäen johdolla loppusarjan voitosta ja paikasta Superpesiksessä kaudella 2025 (Kuva: Jani Vuorela)

Ankkurit nousee ylös (Voittobiisi): Jorma Uusitalo / Jukka Ketonen

Ankkurit matkasi lauantaina Haminaan viidenteen ja ratkaisevaan alempien pudotuspelien otteluun, missä riitti panosta. Voittaja varmistaa sarjapaikan Superpesiksessä ja häviäjällä tiedossa on vielä karsintasarja Ykköspesiksen voittajaa vastaan. Ankkurit hoiti ”homman” maaliin voittamalla ratkaisuottelun jaksoin 0-1 (2-2, 2-5), joten Superpesis jatkuu Kitrolla myös tulevallakin kaudella 2025!

Hamina sai otteluun lentävän lähdön, kun ensimmäinen lyöjä Teemu Rouhiainen kumautti kakkospuolelta pallon kaupungin kuuluile valleille ja kiersi kunnarin. Lisäjuoksuja Hamina ei kuitenkaan vuorossa onnistunut tekemään tämän jälkeen Ankkurien hyvän ulkopelin ansiosta. Ankkurien osalta ensimmäinen sisävuoro tuotti useamman kotiutuspaikan, mutta juoksut jäi näkemättä ja Haminan 1-0 johtolukemat säilyi taululla ennen toista vuoroparia.

Ottelun toisessa vuorossa juoksuja ei nähty kummankaan joukkueen osalta tilanteista huolimatta, kun yritykset jäi ponnettomaksi. Juoksuja ei nähty myös kolmannessa vuorossa. Hamina rakenti palottoman tilanteen, mutta Ankkurien ulkokenttä hoiti tarvittavat palot taululle. Ankkurien sisävuorolla miestä ei nähty kakkospesää pidemmällä.

Ratkaiseva vuoro alkoi HP:n 1-0 johtoasemassa. Hamina onnistui sisävuorollaan siirtymään 2-0 johtoon, kun Lauri Rönkkö kotiutti Elmo Peltosen. Ankkurit onnistui omalla vuorollaan hyvin. Lauri Ihamäki taituroi loistavalla kakkosrajanäpillä Elmeri Koivusalmen kotiin ja Juho Ihamäki kotiutti Nestori Yli-Sissalan välilyönnillä kotiin tasoittaen tilanteeksi 2-2. Lukemat jäivät myös ensimmäisen jakson loppulukemiksi.

Toisen jakson ensimmäisessä vuorossa Ankkurit rakenteli hyvin tilanteita, myös yksi juoksu nähtiin, kun Juho Ihamäki kotiutti välilyönnillä Atte Kuosmasen. Haminan sisäpeli ei alkanut parhaalla mahdollisella tavalla, mutta yhden tilanteen saivat aikaan viimeiselle lyöjälle. Ankkurit hoiti kuitenkin palon kotiin ja taululla säilyi Ankkurien 0-1 johtoasema.

Toisessa vuorossa Ankkurit onnistuivat jälleen. Ensin Juho Ihamäki iski ajotilanteessa pallon väliin, millä kotiin juoksi Tuukka Etula. Tämän jälkeen Petteri Kortelainen iski kakkosrajasta pallon maisemiin ja Lauri Ihamäki juoksi Ankkurit 0-3 johtoon. Hamina sai toisessa vuorossa vielä hyvän painostuksen päälle, mutta Ankkurien ulkopeli toimi mainiosti takatilanteessa ja juoksut jäivät syntymättä.

Jakson kolmannessa vuorossa Ankkurit ei onnistunut juoksujen teossa. Hamina sen sijaan sai lahjajuoksun, kun kolmospesälle suunnattu polttoheitto karkasi harhaan ja Teemu Rouhiainen juoksi tilanteeksi 1-3.

Toisen jakson ratkaisevan vuoron aloittavalla Ankkurit onnistui jälleen hyvin. Juho Ihamäki löi kolmospussiin suunnatulla painepallolla Elmeri Koivusalmen kotiin. Mikael Penninkangas onnistui vähän tämän jälkeen välilyönnillä kotiuttamaan Ville Keltikankaan ja taululla oli lukemat 1-5. Hamina onnistui omalla vuorollaan rakentamaan tilannetta, mutta vain yksi juoksu syntyi Rönkön lyömänä ja tämä tarkoitti sitä, että Ankkurit otti ottelusta voiton jaksoin 0-1 (2-2, 5-2) ja samalla varmisti Superpesispaikan pysymisen otteluvoitoin 2-3.