Virtain jäähalli siirtymässä Virtain kaupungin omistukseen

0
Virtain jäähalli on siirtymässä Virtain kaupungin omistukseen.
Virtain jäähalli on siirtymässä Virtain kaupungin omistukseen.

Jarkko Ruohola/ J-Pnews
Virrat

Virtain kaupunginhallitus päätti maanantaina (15.4) yksimielisesti esittää kaupungin-valtuustolle, että Virtain kaupunki ja Virtain Jäähalli Oy käynnistävät toimenpiteet Virtain Jäähalli Oy:n omistaman hallin siirtämiseksi Virtain kaupungille.

Valtuusto hyväksyy jäähallikiinteistön kaupan enintään kirjanpitoarvon 258.310,80 euron suuruisella kauppahinnalla. Kaupan toimenpiteistä vastaa kaupunginhallitus. Talousarvion 2024 investointiosaan myönnetään 260.000 euron lisämääräraha jäähallirakennuksen hankintaan.

Myönnetään 75.000 euron suuruinen lisämääräraha yhtiön lainan takaisin maksuun. Lisäksi kaupunginhallitus esittää Virtain Jäähalli Oy:n hallitukselle, että vuoden 2024 kokouskutsuun/esityslistalle sisällytetään yhtiökokouksen käsiteltäväksi yhtiön omistaman jäähallin siirtäminen Virtain kaupungille ja yhtiön toiminnan lopettaminen selvitysmenettelyllä, mikäli kaupunginvaltuusto hyväksyy edellä esitetyt asiat. Näillä näkyminen Virtain Jäähalli Oy:n yhtiökokous pidettäisiin 3.5.2024.

Virtain kaupunginvaltuusto käsittelee jäähalliasiaa Virtain kirkossa pidettävässä kokouksessa ensi sunnuntaina (21.4). Jäähallin tilannetta on puitu sekä kaupunginhallituksen iltakoulussa että hallituksen kokouksessa tämän vuoden alussa. Virtain kaupunki omistaa Virtain Jäähalli Oy:n osakkeista 62,8 prosenttia. Kaupungin jälkeen suurimmat omistajat ovat Virtain Kiekko-Karhut ry ja Suomen Jääkiekkosäätiö. Kaupan jälkeen jäähallia kehitettäisiin kaupungin muiden liikuntapaikkojen joukossa.

Kaupunginjohtaja Henna Viitanen

Kaupunginjohtaja Henna Viitanen kertoo, että tarkoituksena , että jäähallitoiminta pyritään jatkossakin turvaamaan Virroilla.- Yhtiökokouksen jälkeen tarkoitus olisi , että aikataulullisesti homma olisi maalissa ennen kesälomia. Toki nämä päätökset pitää ennen tehdä. Katsotaan. Siihen suuntaan ollaan etenemässä, arvioi tilannetta Henna Viitanen.

Lausunnossa Kela-palveluiden jatkosta Virroilla suhtaudutaan myönteisesti siihen ,että lähdetään selvittämään ja valmistelemaan sitä, että etäasioinnin järjestäminen olisi mahdollista syksystä lähtien kaupungintalolla. – Tietenkin meidän pitää miettiä asiointipisteen toimintaa ja resursseja ja miten ne saadaan toteutettua. Suhtaudumme asiaan myönteisesti, koska ymmärrämme, että on ollut vain 1-2 käyntiä kuukaudessa Kelan palvelupisteessä. Avustavaa palvelua toki saa jatkossakin kaupungintalon palvelupisteestä ja sen osalta ei ole tulossa muutosta, lupaa Henna Viitanen.

Päätettiin myöntää enintään 6000 euron kulujen mukaisesti todennettava avustus Virtain Urheilijoiden suunnistusjaostolle. Avustus on tarkoitus käyttää pyöräsuunnistuksen Suomen Cupin osakilpailun karttojen päivittämiseen.

Virroilla järjestetään 18.5.2024 pyöräsuunnistuksen Suomen Cupin osakilpailu. Kilpailu järjestetään Puttosessa ja Pukkivuoressa. Tapahtumaan odotetaan noin 150 kilpailijaa. Päivitetyt kartat jäävät suunnistajien, koululaisten ja kaupungin käyttöön.-jr 

JÄTÄ KOMMENTTI