YKKÖSPESIS | Otteluohjelmat 2022 julkaistu – juhlavuoden ykköspesiskausi starttaa toukokuun puolessavälissä!

0
(Jukka Ketonen / K-Media)

12 miesten ja 16 naisten joukkuetta on mukana, kun juhlavuoden ykköspesiskausi käynnistyy toukokuun puolivälin viikonloppuna 14.-15.5. Panokset ovat kovat, sillä Ykköspesiksen voittajat nousevat Superpesikseen kaudelle 2023.

Alajärven Ankkurit aloittaa kautensa Kitrolla lauantaina 14.5., kun kotijoukkueen seuraksi kiilaan juoksee Oulun Lippo. Lippojuniorit tekevät tuplapeli viikonlopun heti kauden aluksi vieraillessaan sunnuntaina 15.5. seutukuntamme toisen miesten Ykkössarjajoukkueen Alavuden Peli-Veikkojen (APV) vieraana. Heti keskiviikkoiltana 18.5. rymistelevät naapurikaupunkiseurat paikallisderbyn Ankkurien isännöidessä Peli-Veikkoja Kitrolla.

Kouvolassa kauden avaus tarjoilee kaksi todellista herkkupalaa. Superpesisottelua lämmitellään Kymenlaakson paikalliskohtaamisella, kun miesten Ykköspesikseen kakkosjoukkueellaan noussut Kouvolan Pallonlyöjät saa vastaansa Haminan Palloilijat lauantaina 14.5. Toinen sarjanousija Haapajärven Pesä-Kiilat isännöi viime kauden sensaatiojoukkuetta Jyväskylän Lohea sarja-avauksessaan 15.5. Pesä-Kiilat tarjoilee maistiaisen Ykköspesistä myös Nivalaan ja Reisjärvelle kauden aikana.

Naisten Ykköspesiksessä joukkueet on jaettu etelä- ja pohjoislohkoihin. Mukana on peräti kolme viime kauden superpesisjoukkuetta – Mynämäen Vesa, Pesä Ysit Lappeenrannasta ja Siilinjärven Pesis. Naisten Ykköspesikseen tekevät sarjanousijoina paluun Laitilan Jyske ja Ylivieskan Kuula.

Superpesisseurojen kakkosjoukkueilla (Jyväskylän Kirittäret, naiset; Kouvolan Pallonlyöjät, miehet; Pesäkarhut, Pori, naiset) ei ole osallistumisoikeutta Ykköspesiksen ylempiin jatko-otteluihin.

Naisten Ykköspesiksen jatko-ottelut pelataan aikavälillä 13.8.-18.9. superpesiskarsinta mukaan lukien. Miesten Ykköspesiksessä vastaava aikaväli on 17.8.-17.9.

 

Miesten Ykköspesis 2022

Otteluohjelma (klikkaa tekstilinkistä!)

Sarjajärjestelmä 2022 (pdf)

 

Naisten Ykköspesis 2022

Etelälohkon otteluohjelma (klikkaa tekstilinkistä!)

Pohjoislohkon otteluohjelma

Sarjajärjestelmä 2022 (pdf)

  

Herranen lounas maaliskuu700x

JÄTÄ KOMMENTTI