Ähtäri liittyi kunta-alan energiatehokkuussopimukseen

0

Ähtäri on 9.9.2021 liittynyt kunta-alan energiatehokkuussopimukseen, jossa kunnat sitoutuvat energiankulutuksen pienentämiseen. Kyseessä on työ- ja elinkeinoministeriön, Energiaviraston ja Kuntaliiton välinen sopimus, joka mahdollistaa kunnan käyttömenojen ja päästöjen pienenemisen sekä energiajohtamisen kehittämisen.

Sopimuksessa Ähtäri sitoutuu vähentämään 7,5 prosenttia energiankulutuksesta vuoteen 2025 mennessä. Vertailuvuotena on vuosi 2019.

Toimenpideohjelma tavoitteiden saavuttamiseksi on laadittu kesän 2021 aikana ja se käsitellään syksyn 2021 aikana kaupungin luottamuselimissä. Ohjelma sisältää mm. Ähtärin kaupungin omistamien rakennusten lvia-saneerauksia sekä rakennusten lämmöneristävyyden parantamishankkeita; vanhojen, peruslämmöllä olevien rakennusten purkamista sekä ylipäänsä energiatehokkaiden ratkaisujen entistä huolellisempaa huomioimista kaikissa energiaratkaisuissa. Myös uusissa rakennuskohteissa, kuten rakenteilla ja suunnitteilla olevissa kouluissa ja  uimahallissa otetaan energiatehokkuussopimuksen vaatimukset huomioon.

– Toimenpideohjelma on kunnianhimoinen ja mahdollistaa jopa 7,5 prosentin tavoitteen ylittymisen, kertoo Ähtärin kaupungin rakennuttajainsinööri Tuomas Collin.

Energiatehokkuussopimus on kunnille tehokas tapa osallistua ilmastotyöhön ja samalla saavuttaa säästöjä. Sopimus koskee kaikkea kunnan hallinnassa olevaa energiankäyttöä eli se kattaa sähkön, lämmön ja polttoaineet, omistetut, vuokratut ja vuokralle annetut rakennukset, katu- ja muun ulkovalaistuksen, vesihuollon, jätehuollon, joukkoliikenteen sekä omat kuljetukset ja työkoneet.


 

Korona-kartta 700x

JÄTÄ KOMMENTTI