Ähtäri Zoon ketut toteuttavat lajityypillistä käyttäytymistään

0
Kuvituskuva

Tietoomme on tullut, että Ähtäri Zoon ketuista on tehty poliisille ilmoitus. Olemme toimineet koko ajan eläimiin liittyvien säädösten ja asetusten mukaan, eläinten hyvinvointi ja lajityypillinen käyttäytyminen edellä.

Ähtäri Zoo on lähes 50 vuotta vanha puisto, jonka tehtävänä on suojella lajeja ja tehdä asiaan liittyvää tutkimusta. Ketut ovat asuneet kesäkuusta lähtien niille kohennetussa, Ranualle toisen kotkan pariksi muuttaneelta kotkalta vapautuneessa aitauksessa. Ketut toteuttavat lajityypillistä käyttäytymistään ja voivat hyvin.
Marko Haapakoski

”Eettisenä ja korkean moraalin puistona olemme sitoutuneet pitämään eläinten hyvinvoinnista huolta ja teemme hyvää yhteistyötä AVIn ja kaikkien muidenkin viranomaisten kanssa. On itsestään selvää, että mikäli mitä tahansa huomautettavaa löytyy, niin korjaamme tilanteen niin pian kuin suinkin”, Ähtäri Zoon intendentti Marko Haapakoski toteaa.

Ähtäri Zoolla on tiivis keskusteluyhteys myös alansa kattojärjestön EAZAn (Euroopan eläintarhojen ja akvaarioiden yhdistys) kanssa. Haapakoski korostaa, että puiston eläintenhoitajat tuntevat eläinten lajityypillisen käyttäytymisen erittäin hyvin:
 
”Jos näemme muutoksia lajityypillisessä käyttäytymisessä, korjaamme takuulla tilanteen, aivan kuten teimme kettujenkin kanssa. Etiikka ja moraalimme on korkea, ja erityisen korkea se on eläintenhoitajillamme, joille eläimet ovat tärkeimpiä työkavereita. Sen vuoksi annamme nyt työrauhan kettujemme hyvinvoinnin tutkimiseen.”

 
 

JÄTÄ KOMMENTTI