Alavuden historia – kirjoja saa nyt maksutta

1
Töysän kirjaston eteisaulassa oli ainakin vielä keskiviikkona runsaasti historiankirjoja tarjolla.

Pentti Hautala/ J-Pnews
Alavus/Töysä

Lähes 1700-sivua luettavaa. Me ympäristölautakunnan jäsenetkin saatiin kokouksemme päätteeksi yllättyä perusteellisesti. Tällaisen olotilan aiheutti, kun eteisen pöydällä oli suuria Alavuden historiankirjoja ja tiedote: ”Saa ottaa ilmaiseksi”.

FL-maisterien Eero Kojosen ja Asko Jämsénin kirjoittamat Alavuden historian I ja II -osan kirjoissa on yhteensä lähes 1700 sivua.

Siina me sitten Ahon Jukan kanssakin ihmeteltiin. -Mitä aprillipilaa tämä on?-Voiko todellakin nyt saada kaupungilta ainakin useita kymmeniä euroja maksaneet kirjat ilmaiseksi?

Uskottiin oitis pöydän reunassa olevaa tiedotuslappua ja otettiin I ja II kirjat kainaloon. Yhteensä lähes 1700 sivua kiinnostavaa luettavaa ja kuvien katselemista.

Kotiin päästyäni katselin somesta, kuinka mainittujen historiankirjojen saatavuutta huutonetistä jne. Jossakin myyntisivuilla niitä kauppatiin 30-50 eurolla kirja. Toisessa luki, että kirjoja ei ole enää saatavilla.

Kaupungin uutistiedotuksessa kuulutettiin netissä: Alavuden Historia I ja II-kirjoja on laitettu maksutta jakoon Töysän kirjastoon, Alavuden pääkirjastoon sekä kaupungin neuvonnasta Torikatu 4 .

Kirjoja saa hakea aukioloaikojen mukaan!

Yhteensä kirjoja on jaossa lähes 1000.  Eero Kojonen on kirjoittanut historian I-osan 883-sivuisen kirjan. Se tuli myyntiin vuonna 1963. Teos sisältää Alavuden vanhoja aikoja, vuoteen 1918 saakka. Kirjassa esihistoriallisen, ”muistiinmerkitsemätöntä” ajan on kirjoittanut Ville Luho.

Vapaussodasta, vuodesta 1918-1997ajanjokson sisältävän II-osan on kirjoittanut Asko Jämsèn. Kakkososassa on sivuja 802.

Kaupungin lahjakirjat ovat jaossa näkyvillä paikoilla. Ja kaikki ovat iloisesti yllättyneitä, jotka ovat kirjastoissa käyneet.

Alavuden historiankirjoja ilmaiseksi

Muutaman päivän aikana on kirjoja mennyt jo joitakin satoja. -Mutta nyt kun lahjaksi saanti tulee laajemmin tiedoksi. Kirjat haetaan oletettavasti nopeasti loppuun. Onhan monet miettineet jo tähän mennessäkin kirjojen ostoa, mutta se on jäänyt toteuttamatta. Onneksi tässä tilanteessa, kun säästyy useita kymmeniä euroja, kun ja jos ehtii saamaan ne lahjaksi.

Onhan se ihmeellistä nykyaikana, että tälläkin tavoin Alavuden kaupunki palvelee omia asukkaitaan. -Ja myöskin entisiä asukkaitaankin. Minäkin olen jo noutanut 4-kirjaa entisille alavutelaisille. He olivat netistä huomanneet, ”Että näin arvokkaita lahjoja entinen kotikaupunki jakaa”.


 

Korona-kartta 700x

1 KOMMENTTI

  1. Kiitos!
    Toimittaja Pentti Hautala ja Jpnews !
    Kun luin Pentin tekemän jutun, että entisen kotikuntani historiankirjoja saa nyt aivan ilmaiseksi, lähdettiin. hakemaan välittömästi kirjoja satojen kilometrien päästä Alavuden kirjastosta.
    Kyllä kannatti! Hamusimme koko laatikollisen, 12 kirjaa samalla tutuillekin ja käytiin Keskisellä!
    Mauno Iso-aho,Nokia

JÄTÄ KOMMENTTI