Alavus tarjoaa avoimia yliopisto-opintoja varhaiskasvatuksen henkilöstölleen

0
Kuva: Jyväskylän yliopisto

Alavuden kaupunki käynnistää Jyväskylän yliopiston avoimen yliopiston kanssa kasvatustieteen perusopintojen (25 op) opintoryhmän.

Kaikille kiinnostuneille avoin ryhmä aloittaa maaliskuussa 2023. Ohjaus järjestetään kokonaisuudessaan verkossa, joten opiskelu onnistuu erinomaisesti työn ohessa paikasta riippumatta. Ryhmän yhteinen aikataulu kuitenkin rytmittää opiskelua niin, että tavoitteena on saada perusopinnot valmiiksi vuodessa. Opiskelija saa myös ryhmästä tukea yhteistyön, palautteen ja ohjauksen muodossa.

Kaupunki kannustaa opiskelemaan

Alavuden kaupunki tukee oman varhaiskasvatushenkilöstönsä opiskelua maksamalla opintomaksun ja myöntämällä seitsemän työpäivää opiskeluun. Myös puolikkaat päivät ovat mahdollisia.

”Näemme koulutuksen erittäin tärkeänä varhaiskasvatuksen laadun kehittämisessä. Kasvatustieteen perusopintokokonaisuus vahvistaa henkilöstön ammattitaitoa entisestään, sillä jo perusopinnot tarjoavat osaamista, tietoa ja varmuutta työhön. Samalla tuemme osaavan henkilöstön saamista tulevaisuudessa, sillä perusopintokokonaisuuden suorittaneet voivat tähdätä varhaiskasvatuksen opettajaksi pätevöittäviin tutkinto-opintoihin”, toteaa Alavuden varhaiskasvatuksen aluepäällikkö Erja Valkama.

Mukaan Alavudelta ja lähialueelta

Vaikka uusi opintoryhmä perustetaan Alavuden varhaiskasvatuspalveluiden ja Jyväskylän yliopiston yhteistyönä, mukaan toivotaan runsaasti opinhaluisia myös kaikista lähikunnista. Tällainen täsmäkoulutus yhteisöllisessä opintoryhmässä on loistava mahdollisuus niin työnantajalle kuin henkilöstölle.

Mirva Huovinen

”Opintoryhmästä saa erinomaisen tuen opiskeluun, niin opettajalta kuin muilta opiskelijoilta. Opintosisältöjen ohella opiskelijat kertovat saaneensa vastaavista ryhmistä muun muassa vahvistusta ammatti-identiteetilleen, akateemisia opiskelutaitoja, verkostoja ja ystäviäkin. Opinnot sopivat hyvin työn ohessa opiskeltaviksi”, sanoo koulutuspäällikkö Mirva Huovinen JYU avoimesta yliopistosta. Hän vastaa avoimen yliopiston kasvatustieteellisistä aineista.

”Moni on innostunut myös jatkamaan opiskelua. Kasvatustieteen perusopinnot ovat olennainen perusta kasvatusalan korkeakoulututkintoa tavoittelevalle. Ne kuuluvat esimerkiksi kasvatusalan avoimen väylien opintoihin”, Huovinen jatkaa.


 

Korona-kartta 700x

JÄTÄ KOMMENTTI