Alavuden kaupunginhallituksen päätöksiä

0
Alavuden keskusta ilmasta käsin

Alavuden kaupunginhallituksen päätöksiä 6.11.2023

Kaupunginhallitus käsitteli osavuosikatsauksen. Käyttötalous on pysynyt hyvin suunnitellun mukaisena ja toteuma n. 600 000 € positiivisena. Loppuvuoteen kohdistuu vielä kustannuseriä, jotka painavat tulosta alaspäin.

Kaupunginhallitus merkitsi tiedoksi vuoden 2023 avaavan taseen, josta on poistettu 1.1.2023 hyvinvointialueelle siirtyneet kuntayhtymäosuudet eli sairaanhoitopiirin ja Eskoon kuntayhtymän pääomaosuudet sekä Kuusiolinnan osakkeet. Hallitus päätti esittää tuloveroprosentiksi 9,60.  Yleiseen kiinteistöveroon maapohjan osalta on tulossa valtioneuvoston asetuksella muutos, jossa alin mahdollinen vero on 1,30%, mikä tarkoittaa Alavudella korotusta aiemmasta 0,99 prosentista. Rakennusten kiinteistöveroa ei esitetä nostettavaksi.

Kaupunginhallitus antoi lausunnon Etelä-Pohjanmaan liiton toiminnan kehittämiseksi 2024-2026.

Talousjohtajan virka tulee avoimeksi. Kaupunginhallitus päätti viran auki julistamisesta ja nimesi valintaa valmistelemaan työryhmän.

Kaupunginhallitus päätti tarkistaa jätevesimaksua 20 sentillä siten, että uusi jätevesimaksu on 2,50 €/ m³. Puhtaan veden kulutusmaksu sekä kaikki liitymismaksut ja perusmaksut säilyvät ennallaan. Vesihuoltolain (2014/681) 18 §:n mukaan vesihuollon ja huleveden viemäröinnin maksujen tulee olla sellaiset, että pitkällä aikavälillä voidaan kattaa vesihuoltolaitoksen uus- ja korjausinvestoinnit ja kustannukset.

 

 

 


 

JÄTÄ KOMMENTTI