Alavuden kaupunginhallituksen päätöksiä

0
Alavus ilmasta

Alavuden kaupunginhallituksen päätöksiä 27.5.2024

Kaupunginhallitus päätti valita kauppatieteiden maisteri Virpi Kolehmaisen Alavuden kaupungin avoinna olevaan talousjohtajan virkaan. Varalle valittiin kauppatieteiden maisteri Paula Perälampi ja tradenomi AMK Hannele Hannuksela. Virka on tullut avoimeksi eläköitymisen vuoksi.

Alavuden kaupunki on vuoden 2023 alusta sopimusperustaisesti hoitanut Alavuden, Ähtärin, Kuortaneen ja Soinin osalta Nuorten työpajatoimintaa sekä Etsivää nuorisotyötä. Tämä sopimus tehtiin, kun nämä toiminnot eivät siirtyneet hyvinvointialueen vastuulle Kuussotesta.  Valtionapumenettelyn vuoksi toiminnan järjestämisestä on tehtävä päätöksiä hyvissä ajoin ennen vuoden loppua. Alavuden kaupunki irtisanoo nämä sopimukset nykyisessä muodossa, ja valmistelee toiminnan muutosten pohjalta ja sopimuskuntien kannan mukaisesti mahdolliset uudet sopimukset.

Kaupungin tulee vuosittain raportoida hyvinvoinnin ja terveyden seurannasta ja edistämisestä valtuustolle, ja kerran valtuustokaudella esitetään laajempi hyvinvointikertomus. Kaupunginhallitus merkitsi tiedoksi ja saattaa edelleen valtuustolle tiedoksi raportin, joka kattaa vuosien 2022- 2023 seurannan. Toimenpiteitä on raportoitu niin lasten ja nuorten, työikäisten kuin ikäihmistenkin osalta. Tämä on ensimmäinen raportti, joka ajoittuu hyvinvointialueiden toiminta-aikaan.

Kaupunginhallitus hyväksyi vuoden 2024 kaavoituskatsauksen, ja saattaa sen kaupunginvaltuustolle ja ympäristölautakunnalle tiedoksi.  Maakuntakaava 2050 on uusiutumassa, ja kaupungin omista kaavoituksista merkittävimpiä on Töysän järvien rantaosayleiskaavoitus.

Alavuden kaupungin tytäryhtiöiltä perimää lainan marginaalikorkoa päätettiin alentaa tilapäisesti tämän vuoden ajaksi kahdella prosenttiyksiköllä. Tällä tuetaan konserniyhtiöiden taloutta tilanteessa, jossa käyttökustannukset ja lainan korot ovat nousseet merkittävästi.

Kunta-alan työ- ja virkaehtosopimuksiin sisältyy pääjärjestöjen sopimuksen mukaisesti ns. järjestely- ja kehittämisohjelmaerä. Sen jakamiseen on sopimuksissa määritelty reunaehdot. Järjestelyerät on neuvoteltu erikseen OVTES, KVTES ja TS -sopimusaloilla. Kaupunginhallitus hyväksyi nämä erät.

 

 

 



 

Pariss Model

JÄTÄ KOMMENTTI