Alavuden Rysköillä viihtyi yli 4000 kävijää

0
Huhtamäki-lavalla ja sen ympäristössä oli kahden vuorokauden aikana paljon päivä-,ilta- ja yö ohjelmaakin.

Pentti Hautala/ J-Pnews
Alavus/Töysä

Alavuoden Yrittäjät Ry:n, kaupungin ja yhteistyö-kumppanien toimesta järjestettiin Ryskööt-markkina-tapahtuma jo 34 kerran. Markkinameininki ja moni-puolinen ohjelma on aina kerännyt tuhansia kävijöitä.

Alavuden mieskuoron komeaa laulua.

Väkeä on saapunut omalta paikkakunnalta, lähialueelta ja kauempaakin. Tuttujen tapaaminen onkin ollut arvossaan, muualle muuttaneiden taholta.

Marja Haveri ja Pirjo Antila myivät Rysköillä hienoja käsityönä tehtyjä lintuja, kahvipussituotteita, lahjatavaroita ja arpoja.

Joinakin kesinä, oikein kurjan sään vallitessa on ylitetty kävijämäärässä 1000 raja, ”rimaa hipoen”. Nyt sattui sään puolesta paras mahdollinen keli. Perjantaina nautittiin hellesäästä ja lauantaina pitkähihaisen puseron vaativasta pilvipoudasta.

Töysän voimajoukkue hävisi lopulta pitkän pinnistyksen. Sääntöjen tulkintataukokin tarvittiin, kun töysäläiset jumittivat lujasti itsensä rantahiekkaan. Etummaisena Matti Matti-Tuuri. Taksiyrittäjä, kaupunginvaltuutettu Juho Pykälämäen virnistyksestäkin näkee, että tässä pysytään. Takinmaisena Juhan Viivi-vaimo.

Kun markkinapäivinä järjestettyjen tapahtumien yleisömäärät lasketaan yhteen, niin kävijämäärä nousee runsaaseen 4000. Näin ainakin arviotiin. Jos mukaan laskee naapurikylän Tuurin kauppakylän kävijät, niin kahden päivään aikana päästään jo lähelle 20 000!

Luhtasaaren Auto myi Alavudella 1900 luvulla Morris Miniä paljon. Pikkuautoja oli komea rivi Kauppakeskus Kyntäjän pihassa.

Kansanedustajiakin oli paikalla ainakin Paula Risikko (kok), Juha Mäenpää ja Anne Rintamäki (ps.) -Lähes joka kerralla aikaisemmin mukana ollut Mikko Savola oli estynyt, kun oli edustamassa Suomea ulkomailla.

Bill Hota & the Pulvers aloitti yleisön viihdyttämisen jo vuonna 1993. Ja niin se teki nytkin. Porukasta keskimmäinen Juma Lautamaja on soittanut kitarabassoa ja laulanut alusta asti. Kyösti Järvelä viulu/laulu ja Arttu Mäkelä kitara/laulu ovat tulleet mukaan myöhemmin.

Kuvat: Pentti Hautala


 

JÄTÄ KOMMENTTI