Aluehallitus kutsuu kuntia neuvottelupöytään vuokrasopimuksista

0
Sairaalanmäki aluetta

Etelä-Pohjanmaan aluehallituksen kokous järjestettiin maanantaina 12.9. Yhtenä käsiteltävänä asiana aluehallitus käsitteli kunnilta vuokrattavien toimitilojen tilannetta.

Lasse Hautala

– Hyvinvointialue tulee vuokraamaan alueen kunnilta merkittävän määrän erilaisia toimitiloja. Nyt olemme tilanteessa, jossa kuntien näkemys on, että niiden tulisi saada vuokratiloistaan vähintään 6 prosentin tuotto. Hyvinvointialue sen sijaan katsoo, että sillä on mahdollisuudet vuokrasopimuksiin, joissa on huomioitu 1,5–2 prosentin tuotto, aluehallituksen puheenjohtaja Lasse Hautala taustoittaa.

– Kuntien kanssa on käyty syksyn aikana tiivistä, hyvää keskustelua asian tiimoilta. Aluehallituksen päätöksen mukaisesti vuokrasopimusneuvotteluja jatketaan seuraavaksi kuntajohtajien, aluevaltuuston ja aluehallituksen puheenjohtajistojen sekä hyvinvointialueen ylimmän johdon kesken.

Aluehallituksen 12.9. kokouksen esityslistalla oli useita talouteen liittyviä aiheita. Aluehallitus totesi, että koska hyvinvointialueen vuoden 2023 talousarvion valmistelu on vielä työn alla, osa pykälistä siirretään seuraavaan kokoukseen.  Aluehallituksen ylimääräinen kokous tullaan järjestämään jo tiistaina 20.9. ja sen esityslistalle siirtyivät asiakasmaksuihin, omaishoitajien palkkioihin, välinehuollon palveluverkostoon sekä palvelukriteereihin liittyvät asiat.

Aluehallitus tutustui 12.9. kokouksessaan palvelusetelikokonaisuuden valmistelun tilanteeseen ja hyväksyi muun muassa palvelusetelisääntökirjan yleisen osan, ikäihmisten ympärivuorokautisen asumispalvelun palveluseteliarvot sekä lääkinnällisen kuntoutuksen palvelusetelituotteet ja niiden hinnoitteluperiaatteet.

Aluehallitus hyväksyi hyvinvointialueen perintäpalveluiden tuottajaksi Suomen Kuntaperintä Oy:n.

Lisäksi se päätti henkilökohtaisen avun sijaismaksatukseen sekä omaishoidon ja perhehoidon palkkioiden maksuun käytettävän Oima Saas-palvelukokonaisuuden hankinnasta hyvinvointialueelle.

Aluehallitus myös hyväksyi rikos- ja eräiden riita-asioiden sovittelua koskevan puitesopimuksen. Koko maakuntaa koskeva sovittelupalvelu siirtyy Seinäjoen kaupungilta hyvinvointialueen tuotettavaksi 1.1.2023 lähtien.


 

JÄTÄ KOMMENTTI