Anne Matokangas jatkaa perussuomalaisten Etelä-Pohjanmaan piirin puheenjohtajana – puoluejohtoa paikalla

0
Ennen perussuomalaisten Etelä-Pohjanmaan piirin syyskokousta Vaasassa järjestettiin keskikaupungin kävelykadulla perussuomalaisten toritapahtuma. Puheenjohtaja Riikka Purra oli haluttua keskusteluseuraa.

Perussuomalaisten Etelä-Pohjanmaan piirin syyskokous pidettiin Vaasassa. Lauantain ohjelmassa oli ensin toritapahtuma Vaasan keskustan kävelykadulla ja sen jälkeen kokoustettiin syyskokousvalintojen parissa.Toritapahtuma toi Vaasaan varsin merkittäviä vieraita aina puoluejohdosta lähtien. Paikalla oli puheenjohtaja Riikka Purra, 2. varapuheenjohtaja Mauri Peltokangas ja puoluesihteeri Arto Luukkanen. Heidän lisäkseen toritapahtumapaikalta bongattiin perussuomalaisten Etelä-Pohjanmaan piirin kansanedustajat Juha Mäenpää ja Jukka Mäkynen sekä iso joukko piirin eduskuntavaaliehdokkaita.

Tapahtuma keräsi keskikaupungin kävelykadulla runsaan joukon yleisöä, jolla oli tilaisuus käydä henkilökohtaisia keskusteluja puoluejohdon ja eduskuntavaaiehdokkaiden kanssa politiikan ajankohtaisista asioista.

Piirin syyskokouksessa alajärveläinen kaupunginvaltuutettu Anne Matokangas valittiin yksimielisesti johtamaan piiriä myös ensi kalenterivuodeksi.

Matokangas korosti puheessaan, että edessä on eduskuntavaaleista johtuen erittäin työntäyteinen ja haasteellinen vuosi niin puolueelle, piirille kuin aktiiveillekin.

Olemme tehneet eduskuntavaalien eteen ahkerasti töitä jo keväästä alkaen ja jo nimetyt eduskuntavaaliehdokkaat yhdessä piirin aktiivien kanssa ovat ahkersti kiertäneet toreja ja tapahtumia. Olen laittanut myös ilolla merkille, että piirin yhdistykset ovat aktivoituneet kiitettävästi ehdokkaiden tukemiseksi ja he ovat järjestäneet erilaisia tapahtumia ympäri piirin aluetta perussuomaiaisen sanoman eteenpäinviemiseksi.

Anne Matokangas Alajärveltä jatkaa yksimielisesti perussuomalaisten Etelä-Pohjanmaan piirin puheenjohtajana myös vuonna 2023 (Kuva: Juha Rantala)

Matokangas on miettinyt myös tarkkaan eduskuntavaalien tavoitteita perussuomalaisten perspektiivistä.
Meillä perussuomalaisilla on Vaasan vaalipiiristä kolme kansanedustajaa. Eiköhän me panna yhden paremmaksi, sanoo piirin puheenjohtaja ja kehottaa kaikkia aktiiveja käärimään hihansa ja osallistumaan suomalaisen politiikan muutoksen tuuliin.

Purra muistutti valtiota sen
tärkeimmästä tehtävästä

Perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra ihmetteli puheessaan, ettei Suomessa muka riitä rahaa.
– Se ei pidä alkuunsa paikkaansa. Oikeasti se, mitä Suomessa ei riitä, on poliittista tahtoa ja uskallusta panna verorahalla kustannettavia menokohteita tärkeysjärjestykseen ja leikata turhasta ja toissijaisesta.

Suomessa ei riitä rahaa Purran mukaan esimerkiksi omien vammaistemme hoitamiseen eikä rikosten tutkimiseen eikä laittamaan terveydenhuoltoa kuntoon, mutta riittää kyllä laittomasti maassa olevien sosiaali- ja terveydenhuollon parantamiseen, tupakanpolton vähentämiseen Kirgisiassa, ilmastotoimiin Afrikassa ja italialaisten remontteihin jne.

– Samaan aikaan oma kansamme pelkää jopa tulevaa talvea. Millä maksaa sähkölaskut ja kallistuva ruoka? Suomen kokonaisveroaste on yksi maailman korkeimpia, yli 42 prosenttia. Älkää uskoko niitä, jotka väittävät, että siitä huolimatta rahaa ei ole. Että veroja pitäisi kerätä enemmän, jotta vanhukset, sairaat ja vammaiset saisivat parempaa hoitoa ja hoitajat palkkansa. Ei  pidä paikkaansa. Kyse on siitä, mihin veronmaksajan rahaa käytetään.

Purra muistuttaa, että Suomen valtion tärkein tehtävä on huolehtia kansalaisten turvallisuudesta ja perustavanlaatuisesta hyvinvoinnista, ja hyvinvointijärjestelmämme tukea ja auttaa ja suojella niitä suomalaisia, jotka eivät siihen itse, syystä tai toisesta, pysty.

– Eduskuntavaalit järjestetään 2. huhtikuuta. Haluatko pelastaa Suomen, palauttaa sen kohti oikeaa suuntaa? Haluatko palauttaa suomalaisen ykköseksi omassa maassaan? , kysyy Purra.

Valintoja

Perussuomalaisten Etelä-Pohjanmaan piirin syyskokouksessa valittiin myös piirihallitus vuodelle 2023.
Puheenjohtaja: Anne Matokangas
Jäsenet: Alajärveltä Jari Hämeenniemi (varalla Jukka Kangastie), Alavudelta Yrjö Paukkunen (Petri Juurakko), Ilmajoelta Helena Rahkola (Marika Valkeala), Isojoelta Jorma Rantala (Tony Vaarainkorpi), Isostakyröstä Raili Varo (Arttu Heponeva), Karijoelta Rami Aalto (Petri Lähdesluoma), Kaskisista Lasse Lähdesluoma (Jukka Salo), Kauhajoelta Jaana Kuusisto (Mikko Raasakka), Kauhavalta Heikki Haukkala (Risto Mattila), Kristiinankaupungista Jari Salmela (Yvonne Ojaniemi), Kuortaneelta Tauno Lampinen (Seppo Palomäki), Kurikasta Matti Heinonen (Marko Yli-Nikkola), Laihialta Esa Kannelmaa (Piia Riiki), Lapualta Mikko Martikkala (Riitta Kangasluoma), Mustasaaresta Micael Westerholm (Jussi Lammi), Seinäjoelta Aki Rasku (Petri Lepistö), Teuvalta Ari Penttinen (Jyrki Rintaluoma), Vaasasta Ismo Takala (Lauri Karppi) ja Ähtäristä Juha Nortunen (Erja Gadd).


 

.

JÄTÄ KOMMENTTI