Auto katon kautta ympäri – Eikä lommon lommoa

0
Ennätyskö alallaan? Henkilöuto kiepsahti katon kautta pyryssä ja paksussa luminietoksessa ympäri. Vain peili repsahi sijoiltaan irti. (Kuva:Pentti Hautala)

Pentti Hautala/J-Pnews

ALAVUS / TÖYSÄ

Lauantaina tuprutti pyryttämällä lisää lunta kymmeniä senttejä. Samalla maanteille muodostui polanteisia ajoraiteita ja kauttaaltaan paljon lumipöperöä. Iltapäivän vanhetessa, olikin jo ajettava kevyellä ”kaasujalalla”.

Tätä ei kuitenkaan kaikki täysin oivaltaneet. Varsinkaan silloin, kun autossa oli alla hyvään pitoon, kelillä kuin kelillä, luotetut renkaat. Tästä oli Valtterin-päivänä kysymys  Töysä-Ähtärin Sappiontielläkin. Jossa henkilöauto kiepsahti hurjasti urista katon kautta ympäri lähes 80-kilometrin tuntivaudissa.

Mutta tieltä suistumisessa oli kuljettajalla matkassa harvinainen onni. Uudehkoon autoon ei tullut lommon lommoa. Ainostaan kujettajan puolelta peili rapsahi pois paikiltaan. Kattoantennikin ja tuulilasin pyyhkijät sai käännättyä ilman työkaluja, käsin paikoilleen.

Melkoisesta ilmalennosta selvittiin ilman hnkilövahinkoja.

Lisäksi auto ponnahti paksussa ja pehmessä lumessa,vielä onnekkaasti takaisin maantien puolelle penkan viereen. Matka jatkuikin lumien puhdistamisen jälkeen.
Mutta sitä saivat säikähtäneet ihmetellä, että kerrankin tieltä ”ulkoilu” tapahtui sellaisessa kohdassa, ettei ollut tolppia, puita, kiviä eikä yleensä kovaa aurauspenkkaakaan vastassa. Sensijaan vastassa oli paksusti pehmeää, puhdasta lunta!


 

Herranen lounas maaliskuu700x

JÄTÄ KOMMENTTI