AUTOURHEILU | Asunmaa, Hautamäki ja Lassila vauhdissa

0
Alavuden Teemu Asunmaalle on jo perinnettä rallin SM-kullan voittaminen. Alajärven Ville Hautamäki sai ilonaihetta SM-mestaruudesta Pohjanmaa-rallin päätteeksi. (Kuvat:Pentti Hautala)

Pentti Hautala/ J-Pnews

ALAVUS /TÖYSÄ

Tämän vuoden toinen SM-ralli saatiin kurvailla hyvissä, talvisissa olosuhteissa Riihimäki-rallissa.

Useimman menneen talven aikana on rapa roiskunut, talvirallissa eteläisessä Suomessa. Nyt ralliteitä reunustivat korkeat lumipenkat ja ojat täynnä lunta. Jos kilpakalusto riistäytyi ulos reitiltä, niin sen takaisin tielle saaminen paksusta lumihangesta, merkitsi useinmiten toivotonta työtä.

Tämä koki myöskin, SM-pistejohdossa ollut Emil LidholmReetta Meriläinen. Emil oli tasa-ajalla Asunmaan kanssa johdossa viimeiselle kuudennelle erikoiskokeelle lähdettäessä. Mutta Lindholm tuiskahti tieltä pois. Skodan tielle takaisin punnertaminen syvältä lumesta, kesti avustavalta yleisöporukalta aikaa lähes 10 minuuttia.

Alueemme rallikuskit olivat hyvässä vauhdissa perjantai-iltana ja lauantaina. SM1-voittajaksi kiirehti Skodallaan  AlavUA:n Teemu Asunmaa. Kartanlukijana Teemulla toimii nyt Ville Mannisenmäki.

Asunmaa jätti toiseksi ehtinyttä Mikko Heikkilää 22,3 sekuntia. Kahdeksanneksi sijoittuivat AL-Härmän Anssi ValkonenJani Pohto.

SM2 yllätysvoittajaksi ylsivät Peugeotilla Jaakko Lavio ja Pasi Haajanen.

Viime vuosien mestarit alajärveläiset Ville Hautamäki ja Ari-Pekka Hautanen, (JärvisUA) jäi voittajasta vaajaa 30 sekuntia. Hautamäki Motorsport kisakalustona toimii edelleen Mitsubishi Lancer Evo.

SM5-voittajaksi kirivät Leevi LassilaArto Ala-Kokkila, Kuortaneen UA:sta. Kuortanelaiset jättivät Ford Fiestallaan, hopealle ehtineitä Jere Pensasta ja Jouni Saarijärveä kymmenkunta sekuntia.

Luokkavoittoon ylsivät myöskin B-ryhmän Audi Ouatrolla, moninkertaiset takavuosien SM-mestarit: Kari Kivenne HyvUA ja Asko Sairanen AlavudenUA. Yleiskilpailussakin veteraanit ehtivät hyvin kun lopputuloksissa sijoitus oli 33. Maalin selvisi kaikkiaan 99 autokuntaa.