Energiequelle mukaan Puolan markkinoille

0

Poznań on yhtiön 20. toimipaikka. Suomessakin uusiutuvaa energiaa kehittävä Energiequelle on hankkinut toimiston Poznańissa ja laajentaa toimintaansa täten myös Puolan aurinko- ja tuuli-voimamarkkinoille.

Arkadius Sliwka

Puolan tytäryhtiön toimitusjohtaja Arkadius Sliwka sekä viisi työntekijää aloittavat tänä vuonna vähitellen projektien hankinnan ja toteuttamisen. Tarkasteltavana Puolassa on jo yli 30 projektia, joiden yhteisteho on yli 1 000 MW ja yhtiö on solmimassa sopimuksia muutamien yhteistyökumppaneiden kanssa.

Aurinkoenergiaan laajentaminen on yksi Energiequelle strategisista tavoitteista, mutta yhtälailla yhtiö on myös kiinnostunut tuulivoiman mahdollisuuksista. Puolan markkinoilla haluamme hankkia ja ostaa yhteistyössä nykyisiä energiahankkeita, mutta lisäksi pitkän aikavälin tavoitteenamme on olla kehittämässä voimaloita ja hankkeita Puolaan ihan alusta alkaen.

Toimitusjohtaja Sliwka povaa suurta uusiutuvan energian markkinoiden kasvua Puolassa ja hän uskoo, että tämä suuntaus jatkuu tulevaisuudessa: ”Arvioimme, että tuulivoiman potentiaali ylittää 20 GW:n asennetun kapasiteetin vuoteen 2030 mennessä.”

Puola on Saksan, Ranskan ja Suomen lisäksi neljäs eurooppalainen maa, jossa yhtiöllä on oma toimipaikka. Energiequellella on yhteensä yli 350 työntekijää, ja se on tähän mennessä tuottanut sähköverkkoon yli 1 500 MW sähköä.

Suomessa Energiequelle on toiminut jo vuodesta 2015, ja yhtiöllä on Suomessa kaksi valmistunutta tuulipuistoa. Seitsemän voimalan Konttisuon tuulipuisto Soinin kunnassa valmistuu tänä kesänä ja aiemmin yhtiö on rakennuttanut ja ottanut käyttöön viisi voimalaa Paltusmäellä Pyhäjoen kunnassa. Tällä hetkellä yhtiöllä on rakenteilla Suomessa vielä kolme muuta puistoa Kalajoella, Maalahdessa ja Hyrynsalmella ja lisäksi suunnitteilla on yhteensä noin 2 500 MW edestä tuulivoimahankkeita eri puolella Suomea.


 

JÄTÄ KOMMENTTI