Flowparkin tehtäväratojen laajennus Ähtäri Zoon puolelle sai aikaan tunnevyöryn

0
Osa Flowparkin tehtäväradoista on saanut laajenuksen eläinpuiston puolelle.

Ähtäri Zoo on saanut palautetta Flowparkin tehtäväratojen laajennuksesta eläinpuiston puolelle. Palautteissa on erityisesti noussut esille huoli karhujen hyvinvoinnista, koska tehtävärata ylittää vinosti karhulan tarhan kulman.

Marko Haapakoski

Eläinpuiston toimitusjohtaja CEO Jarmo Pienimäki ja intendentti Marko Haapakoski kertoivat toimituksellemme, että Ähtärin eläinpuisto on tehnyt lajiensuojelutyötä lähes 50 vuoden ajan, jossa eläinten hyvinvointi on kaikessa toiminnassa etusijalla.

Pienimäki ja Haapakoski haluavat kiittää saamistaan palautteista.

– Käymme ne huolellisesti läpi. Jatkamme myös keskustelua omien ja ulkopuolisten asiantuntijoiden kanssa. Vastaavia ratoja ja ylikulkusiltoja on käytössä myös muissa eurooppalaisissa, EAZA:n kuuluvissa eläintarhoissa.

– Flowparkin testatessa tehtävärataa, ovat eläinpuiston intendentti ja eläintenhoidon edustaja läsnä. Tiedotamme asiasta avoimesti lisää, kun kerrottavaa on.


EAZA, eng. European Association of Zoos and Aquaria, on Eurooppalaisten eläintarhojen ja Yleisöakvaarioiden kattojärjestö, johon kuuluu yli 340 jäsentä yli 41 maasta.


 

Monologi PUUHISSA

JÄTÄ KOMMENTTI