Heidi Loukiaisesta Virtain elinvoimajohtaja

0
(JR/J-Pnews)
Jarkko Ruohola/J-Pnews
Virrat

Virtain kaupunginhallitus valitsi yksimielisesti kokouksessaan kestävä,ymp.suunnittelija (AMK) Heidi Loukiaisen kaupungin uudeksi elinvoimajohtajaksi.  Loukiainen toimii tällä hetkellä määräaikaisena Pälkäneen elinkeinojohtajana. Elivoimajohtajan virkaan haki kaikkiaan 19 henkilöä, joista kaksi perui hakemuksensa. Haastatteluryhmän kuultavaksi kutsuttiin seitsemän hakijaa.

Haastatteluryhmän yksimielinen päätös oli, että Heidi Loukiainen on sopivin elinvoimajohtajaksi. Valinnan perusteina oli , että Loukiaisella on laaja tausta siitä, mitä vaaditaan elinvoimajohtajan tehtävään. Hänellä on kokemusta TE-palveluista, ympäristön suunnittelusta ja aktiivista toimintaa Suomen yrittäjäjärjestössä. Uudessa tehtävässään Loukiainen aloittaa toukokuun ensimmäinen päivä.
.
Virrat päätti myydä runsaan 4600 neliön määräalan Nicewood Oy:lle hintaan 3€/neliömetri Kitusenkulman teollisuusalueelta. Myyty alue sijaitsee yrityksen vieressä ja on tarkotus liittää se nykyiseen kiinteistöön, jolla saadaa lisää rakennusoikeutta toiminnan laajentamiseen.
.
Päätettiin vuokrata Telia Towers Finland Oy:lle noin 100 neliön määräala Puttosmetsässä sijaitsevasta kiinteistöstä. Vuokra-aika on 50 vuotta ja vuokra 500 euroa/vuosi + alv 24 %. Määräalalle tulee matkaviestintätukiasema ja siihen liittyvä masto.
.
Merkittiin tiedoksi vuoden 2020 talousarvion toteuma ja tilinpäätös ennuste. Ennusteen mukaan ylijäämää kertyisi 2,2 milj. euroa.
.
Kaupunginhallitus päätti kaupunginjohtajan viran väliaikaisesta hoitamisesta siten, että se nimesi vt. kaupunginjohtajaksi Henna Viitasen 1.3.2021 alkaen siihen saakka kunnes kaupunginjohtajan vakituinen virkavaali on vahvistettu ja tarkempi aloituspäivä sovittu.
.
Elinkeinotoiminnan käytössä olevien kiinteistöjen kehittämissuunnitelman mukaan kolmeen yksilöityyn rakennukseen liittyvä toimintakokonaisuus siirretään perustettavalle yhtiölle varoinen ja velkoinen noudattaen liiketoimintasiirron periaatteita. Esitys menee valtuuston hyväksyttäväksi. Kiinteistöjen vuokralaisille toimenpide on kustannusneutraali ja vuokrasopimukset säilyvät sellaisinaan, vain kiinteistön omistaja muuttuu.
-jr

JÄTÄ KOMMENTTI