Hirvipeijaiset yhä suosittuja | Hakojärvellä asian todisti 400 ruokailijaa

0
Hakojärven koulu/kylätalon liikuntasalissa on tilaa runsaasti. Ja sitä tarvittiinkin, kun päivän aikana kävi nauttimassa lihakeittoa ja kahvia kastamisineen lähes 400 henkilöä.

Pentti Hautala/ J-Pnews
Alavus/Töysä

Metsästyseurojen ja jahtijoukkojen hirvipeiset ovat olleet suomalaisten suosiossa jo monien vuosi-kymmenien ajan.

Hirvien metsästykseen maansa vuokraajilla järjestettävät ruokailut ovat, nykypäivänäkin kylillä odotettu ja satoja osallistujia keräävä tapahtuma.

Hirvipeijaiset eivät hankerahoja saa, eikä yhteiskunnan tukieuroja tarvitse. Nämä paikkakunnan suosikkitapahtumat järjestetään metsästysseuran aktiivisten naisten ja miesten talkootyöllä ja suosio on taattu.

Keittoa saivat kaikki ottaa itse valintansa mukaan. Runsaasti tai vähemmän lihaisaa…

Töysän metsästysseuran hirvipeijaiset on aina olleet kaikkien ja kaiken ikäisten suosiossa. Niin  ne olivat tälläkin kertaa. Hakojärven koulu- kylätalossa kävi, huippuhyvää hirvikeittoa nauttimassa lähes 400 henkilöä.

Vaikka osallistujien määrä nousikin taas suurimmaksi, kun minkään muun tapahtuman paikkakunnalla, ei tungosta tullut. Laaja liikuntasali monine pöytineen, takasi hyvät olosuhteet tarjoilusta nauttimiselle.

Koulun keittolassa pääemäntinä kunnostautuivat: Virpi Hautoniemi ja Terhi Koivuniemi.

Mutta kiirettä talkoolaisilla toki oli. Peijaisten järjestelyistä vastanneilla naisilla ja miehillä. Huippuhyvän ja mausteiltaan sopivan makuisen keiton valmistajina, kunnostautuivat koulun keittolassa, pääemäntinä Virpi Hautoniemi ja Terhi Koivuniemi.

Yhteismäärältään satojen litran keitossa oli parasta laatua olevaa hirvenlihaa viitisenkymmentä kiloa. Tällainen määrä takasi sen, ettei kenenkään tarvinnut lautaseleen, pelkää lientä ja perunoita kauhoa.

Muissa peijaisten touhuissa riensivät ja vastasivat tarjoilun sujumisesta: Tanja Potila, Jouni Järvinen, Juha, Aleksi ja Antti Vainionpää, Veijo Ahola, Seppo Hautakangas ja Esko Koski.

Töysässä on nykyään jahtiporukassa miesten lisäksi myöskin naisia. Töysäläisten lisäksi myöskin naapuripaikkakunnilta ja etäämmälläkin asuvia.

Kuvat: Pentti Hautala


 

Digi-terveysasema Kuusiolinna 700x

JÄTÄ KOMMENTTI