HyvaEP | Aluevaltuusto hyväksyi hyvinvointialueen investointisuunnitelmat

0
Sairaalanmäki aluetta

Etelä-Pohjanmaan aluevaltuusto käsitteli maanantain 20.11. kokouksessaan hyvinvointialueen investointi-suunnitelmia vuosille 2023–2026 ja 2024–2027. Laajan keskustelun jälkeen aluevaltuusto hyväksyi päivitetyt ja tarkennetut suunnitelmat.

Keskustelua käytiin etenkin Alavuden sote-keskuksesta, Seinäjoen Kela-talosta sekä Seinäjoen Y-talon sprinklauksesta.

Aluevaltuusto äänesti kokouksessa kahdesti. Molemmissa äänestyksissä valituksi tuli aluehallituksen pohjaesitys.

Ensimmäinen äänestys järjestettiin aluevaltuutettu Sami Keskisen esityksestä, joka koski Alavuden sote-keskuksen siirtämistä investointisuunnitelmassa investointeja vastaaviin sopimuksiin. Tällöin hyvinvointialue ei rakentaisi kohdetta omaa taseeseensa, vaan toimisi tiloissa vuokralla. Äänet jakautuivat seuraavasti: pohjaesityksen kannalle 41 ja Keskisen esityksen kannalle 17, poissa 1.

Toinen äänestys pidettiin aluevaltuutettu Anneli Jäätteenmäen esityksestä, joka koski Kela-talon poistamista investointisuunnitelmasta. Siinä äänet jakautuivat aluehallituksen pohjaesityksen kannalle 31 ja Jäätteenmäen esityksen kannalle 27, poissa 1.

Aluevaltuusto merkitsi tiedoksi hyvinvointialueen osavuosikatsauksen tammi–syyskuulta. Ennusteen mukaan koko vuoden alijäämä tulisi olemaan 40,4 miljoonaa euroa.

Lisäksi aluevaltuusto hyväksyi pelastustoimen palvelutasopäätöksen vuosille 2024–2027.

Palvelutasopäätös on dokumentti, joka kuvaa pelastustoimen toimintaympäristöä ja sen muutoksia, tunnistettuja riskejä, toiminnan tavoitteita sekä kehittämissuunnitelmia. Palvelutasopäätöstä on käsitelty valmisteluvaiheessa niin hyvinvointialueen turvallisuuslautakunnassa, aluehallituksessa kuin myös sekä sisäministeriön että AVIn kanssa.


 

JÄTÄ KOMMENTTI