HyvaEP | Influenssa- ja koronarokotukset alkavat

0
Seinäjoen keskussairaalan pääsisäänkäynti (Kuva: Santeri Viinamäki/J-Pnews)

Influenssa- ja koronarokotusten ajanvaraus alkaa 1.10. Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialueella – ajanvaraus ensisijaisesti OmaEP-sovelluksella

Kausi-influenssarokotusten ja koronarokotusten digitaalinen ajanvaraus alkaa 1.10. Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialueella. Ajanvaraus tapahtuu ensisijaisesti digitaalisesti OmaEP-sovelluksella tai osoitteessa www.omaep.fi. Puhelinajanvaraus avautuu 10.10.2024

Kuusiolinna tiedottaa Kuusiokuntien alueen (Alavus, Kuortane, Soini, Ähtäri) kuntalaisia influenssarokotusten ajanvarauksesta ja aikatauluista. Myös Kuusiokuntien alueella on käytössä ensisijaisesti digitaalinen ajanvaraus osoitteessa hyvaep.terveytesi.fi.

Rokotukset käynnistyvät 21.10. alkavalla viikolla ja rokotuksia annetaan vain ajanvarauksella. Rokotteita on saatu alueelle riittävästi.

Influenssarokotusten kohderyhmät

Influenssarokotteen saavat kansallisessa ohjelmassa maksutta ne, joiden terveydelle influenssa aiheuttaa oleellisen uhan tai joiden terveydelle rokotuksesta on merkittävää hyötyä.

Maksuttomaan influenssarokotukseen ovat oikeutettuja:

  • raskaana olevat naiset
  • kaikki 65 vuotta täyttäneet
  • alle 7-vuotiaat lapset
  • sairautensa tai hoitonsa vuoksi riskiryhmiin kuuluvat
  • vakavalle influenssalle alttiiden henkilöiden lähipiiri
  • varusmiespalvelukseen astuvat miehet ja vapaaehtoiseen asepalvelukseen astuvat naiset
  • sosiaali-, terveyden- ja lääkehuollon henkilöstö sekä opiskelijat
  • laitosmaisissa oloissa asuvat henkilöt

Yli 85-vuotiaille ja 50 vuotta täyttäneille voimakkaasti immuunipuutteisille tarjotaan Fluad Tetra -rokotetta, joka antaa heille paremman ja pitkäkestoisemman suojan.

Yli 65-vuotiailla ja muilla 18 vuotta täyttäneillä koronan riskiryhmiin kuuluvilla henkilöillä, jotka eivät ole vielä syksyn koronarokotetehostetta saaneet, on mahdollisuus saada tehoste influenssarokotuksen yhteydessä.

 Näin varaat ajan influenssarokotukseen

Influenssarokotusten ajanvaraus tapahtuu ensisijaisesti digitaalisesti OmaEP-mobiilisovelluksella tai osoitteessa www.omaep.fi. Digitaalisen ajanvarauksen kautta asiakas voi rauhassa valita itselleen sopivan ajan, eikä puhelinajanvaraus ruuhkaudu.

Varaa aika OmaEP-sovelluksella:

  1. Lataa ja asenna OmaEP-sovellus älypuhelimesi sovelluskaupasta. Löydät sen hakusanalla OmaEP.
  2. Kirjaudu sovellukseen ensimmäisen kerran verkkopankkitunnuksilla. Tämän jälkeen sovellus kysyy, haluatko asettaa kasvo- tai sormenjälkitunnistuksen.
  3. Valitse palveluista ”Ajanvaraus”.
  4. Hae palvelua kirjoittamalla hakukenttään ”influenssarokotus” ja valitse haluamasi kunta.
  5. Selaa kalenterista vapaita aikoja ja valitse sopivin.

Jos sinulla ei ole älypuhelinta tai et voi ladata mobiilisovellusta, voit varata ajan internet-selaimella osoitteessa www.omaep.fi. Kirjaudu palveluun verkkopankkitunnuksilla ja seuraa sen jälkeen ohjeita kohdasta 3 alkaen.

OmaEP:ssä on mahdollista varata aika myös läheisen puolesta, jos Suomi.fi puolesta asioinnin valtuutus on annettu. Valtuutuksen voi antaa joko Suomi.fi-verkkopalvelussa tunnistautuneena tai vaihtoehtoisesti sote-keskuksen valtuutuspisteellä. Lisätietoja puolesta asioinnista löydät osoitteesta www.hyvaep.fi/palvelu/puolesta-asiointi/.

Puhelinajanvaraus avautuu 10.10.2024 ja toimii takaisinsoittoperiaatteella. Kaikille soitetaan takaisin viikon kuluessa.

Puhelinajanvarauksen aluekohtaiset numerot ovat:

Seinäjoki ja Isokyrö: 06 425 8717

Lapua: 040 636 7982

Kauhava ja Evijärvi: 040 636 7981

Kurikka ja Ilmajoki: 040 628 7624

Kauhajoki, Isojoki, Karijoki ja Teuva: 040 611 7679

Alajärvi, Lappajärvi ja Vimpeli: 040 636 7980



 

JÄTÄ KOMMENTTI