JÄRVI-POHJANMAA | Yhteistoiminta-alueen koronapandemia tiedote – Lappajärvellä tartuntoja ja altistumisia

0
Järvi-Pohjanmaan terveyskeskus ( jpnews.fi/JK)

J-P:n pandemiajohtoryhmän tuorein mediatiedote 19.10.

Järvi-Pohjanmaan alueella Lappajärvellä on todettu kaksi uutta koronatartuntaa, jotka on todettu Lappajärven yhteiskoulun oppilaalla ja Järviseudun ammatti-instituutin Jamin Lappajärven yksikön opiskelijalla.

Suurin osa Lappajärven yhteiskoulun 4.-6.-luokkien oppilaista sekä Jamin opiskelijan lähikontaktit on asetettu karanteeniin.

Yhteensä Järvi-Pohjanmaan alueella noin 80 henkilöä on asetettu karanteeniin. Tilannetta seurataan, mutta näillä näkymin syysloman jälkeen oppilaat palaavat kouluun lähiopetukseen. Koulut tiedottavat tarkemmin oppilaitaan ja opiskelijoitaan, mikäli 25.10. lähtien koulutyössä on tarvetta erityisjärjestelyille.

Tartuntojen myötä Lappajärven yhteiskoululla on voinut altistua koronavirukselle torstaista 14.10. lähtien perjantai 15.10. klo 8 asti. Järviseudun ammatti-instituutin Lappajärven yksikön tiloissa on voinut altistua koronavirukselle koko viime viikon aikana eli 11.-15.10.

Lappajärven keskustaa

Koronavirukselle on myös voinut altistua seuraavissa paikoissa:

ma 11.10. S-Market Lappajärvi klo 14.30-15.00, ei suu-nenäsuojusta käytössä

to 14.10. Lappajärven apteekki klo 9-9.30, ei suu-nenäsuojusta käytössä

to 14.10. Lappajärven terveyskeskus, vastaanottoaula klo 9.30-10.00, ei suu-nenäsuojusta käytössä

to 14.10. S-Market Lappajärvi klo 19-19.30, ei suu-nenäsuojusta käytössä

Yllä mainittuina ajankohtina tiloissa oleskelleita henkilöitä pyydetään tarkkailemaan mahdollisia oireita ja tarvittaessa hakeutumaan koronatestiin, ajanvaraus Alajärven flunssapoliklinikalle puhelinnumerosta 06 2412 7700.

THL suosittelee kolmannen koronarokoteannoksen tarjoamista 60 vuotta täyttäneille ja lääketieteellisille riskiryhmille. Järvi-Pohjanmaan perusturvan rokotetyöryhmä suunnittelee kolmannen rokoteannoksen jakelun toteuttamista ja tiedottaa tästä myöhemmin.

Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri koronaepidemian leviämisvaiheeseen

Seinäjoen keskussairaalassa on ennätysmäärä koronapotilaita hoidossa ja tämä tulee näkymään esimerkiksi kiireettömien operaatioiden peruuntumisina. Koko maakunnan tartunnanjäljitys on myös varsin ruuhkautunut. Koronapandemia ei ole ohi, vaan Järvi-Pohjanmaan pandemiajohtoryhmä kehottaa kaikkia noudattamaan annettuja ohjeita ja suosituksia, jotta nykyinen heikko koronatilanne saadaan kuriin. Lähikontaktien määrän rajoittaminen, suu-nenäsuojuksen käyttö sekä oireisena koronatestiin hakeutuminen ovat nyt avainasemassa tämän epidemia-aallon rajoittamisessa.

Jotta jatkossa vältyttäisiin näin pahoilta paikallisilta epidemia-aalloilta, tulisi väestön rokotekattavuus saada nopeasti nousuun. Järvi-Pohjanmaalla järjestetään viikoittain tiistaisin walk-in-tilaisuuksia, joissa saa koronarokotteen ilman ajanvarausta:

  • Alajärvellä klo 15-17
  • Lappajärvellä ja Vimpelissä klo 15-16

Voit varata ajan koronarokotusta varten myös www.hyvis.fi-palvelusta tai rokotteiden ajanvarausnumerosta 06-2412 7800.


 

JÄTÄ KOMMENTTI