Heikki Nikkola kunniajäseneksi – Pirkko Kallio EL Töysän johtoon

0
EL-Töysän kokouksessa oli mukana runsaasti jäseniä Töysästä, Alavudelta, Ähtäristä ja Kuortaneelta.
Kyky-Betset271121

Pentti Hautala/ J-Pnews
ALAVUS/ TÖYSÄ

Eläkeliiton Töysän paikallisyhdistyksen syyskokoukseen kokoontui perinteiseen tapaan runsaasti osanottajia Nuorisoseuran avariin tiloihin. Paikalla oli noin 80 kokoustajaa. Se on suuri määrä, verrattaessa sitä Töysän-kylän asukasmäärään. Ennen koronavuosia on vastaavissa kokouksissa ollut yli satakin osanottajaa.

Kokouksessa valittiin Pirkko Kallio edelleen yhdistyksen johtoon. Kunniajäseneksi kutsuttiin Heikki Nikkola. Heikki on toiminut aikaisemmin 6-vuotta mm. EL-Töysän puheenjohtajana.

Puheenjohtaja Pirkko Kallio luovutti kukkaset ja kunniakirjan, kunniajäseneksi kutsutulle Heikki Nikkolalle

Totuttuun tapaan nautittiin myöskin ennen kokousta, yhdistyksen naisten valmistama ja tarjoama lihakeitto. Ja tälläkin kertaa keitto oli niin hyvää, että sitä piti santasata lisää. Keittoa sai ostaa vielä kotiinkin nautittavaksi. Eikä ilman kahvitteluakaan Ns:lla jääty.

Kokouksen puheenjohtajaksi valittiin Heikki Nikkola ja sihteeriksi Ritva Sorila.

Yhdistyksen puheenjohtaja Pirkko Kallio toi tervehdyssanoissaan julki ilonsa siitä, että toiminta on ollut kohtalaisen vireää ja monipuolista koronakautenakin.

– Tautirajoitukset ovat vaatineet kyllä tarkkaa suunnittelua toiminnoille. Esim. monia retkiä ja matkoja on jouduttu perumaan. Kotimaassa on kuitenkin matkailtu. Liikuntatapahtumia on järjestetty viikottain ja koulutustilasuuksiinkin kokoonnuttu.

– Enkä ole saanut kuulla sellaisia tietoja, että joku olisi sairastunut tähän mennessä, toimintaamme osallistuneista koronaan.

Pirkon esittelemästä, vuoden 2022 toimintasuunnitelmasta kävi ilmi, että monipuolisia rientoja on tiedossa. Jokaiselle halukkaalle, yli 500 jäsenelle.

Joka viikko kokoonnutaan säännöllisesti pelaamaan bocciaa, keilaamaan, laulamaan karaokea, kuorolaulua jne. Lisäksi ensi vuoteen sisältyy monia retkiä, atk/digi opetusta, bingoa, äijäkerhoilua, autoilun lisäoppia, kuukausitilaisuuksia ja virkistyspäiviä  ym.

Kirjanpidosta ym. vastaava Kari Kallio esitteli talousarvion vuodelle 2022. Toiminnan laajuutta ilmentää hyvin menojen ja tulojen hulppea loppusumma, lähes 40 000 euroa!

Jäsenten kuntoliikuntaakin tuetaan uimahallimaksuissa jne. lähes 1000 eurolla. 1700 euroa on käytettävissä kuukausitilaisuuksiin jne.

Tulopuolella on suuripana, lähes 8000 euron jäsenmaksut. Tästä piirille ja liitolle menee suurin osa. Yhdistykselle jää lähes 3500. Arpojen myynnistä koostuu noin 2500 euroa. Joululehti tuottaa runsaat 2000 ja kaupungilta on anottu yli 1000 euroa…

Arpajaiset tuottavat vuodessa yli 2000 euroa. Kokousten osanottajien lahjoittamia palkintoja arvotaan aina mm. kuukausikokousten päätteeksi. Merja Suni ja Rauni Akoniemi toimivat arpamyyjinä.

Pirkko Kallion johtamassa hallituksessa toimivat vuonna 20020; Anna Hautamäki, Rauni Akonniemi, Seppo Aho-Pynttäri, Laila Hakomäki, Soile ja Heikki Hautalahti, Kari Kallio, Riitta Lahna, Merja Suni, Heikki Välkky ja Riitta Yhtiö.

Toiminnantarkastajaksi valittiin Erkki Vainionpää ja varalla Aila Mursula.

Alavuden-Töysän Autokoulun johtaja Antti Saari esitteli autokoulun toimintaa. Samalla Antti esitteli uusia liikennemerkkejä. Hän opetti myös kiertoliittymien ja muuta liikennöimistä, havainnollistaen tilanteita kuvilla. Saari sai vastailla moniin yleisön esittämiin kysymyksiin.

(Kuvat: Pentti Hautala)


 

Korona-kartta 700x

JÄTÄ KOMMENTTI