MESTARUUSLIIGA | Kevätkausi alkaa huippuottelulla – KyKy-Betset kohtaa Hurrikaani-Loimaan

0

Veera Huita /J-Pnews

Syyskausi loppui KyKy-Betsetin kannalta mainiolla tavalla. Joukkue pääsi joulun viettoon neljän ottelun voittoputkessa sekä runkosarjan viidenneltä tilalta. Kevätkausi avataan Kyyjärvellä, kun vastaan saapuu runkosarjassa kakkostilaa hallussaan pitävä Hurrikaani-Loimaa.

Hurrikaanin syyskausi oli vahva. Joukkue hävisi syksyn aikana kolme ottelua ja voitti 10. Joulukuussa joukkue koki kuitenkin kovan takaiskun, sillä heidän maajoukkueeseenkin kuuluva keskitorjuja Nuutti Niinivaara loukkasi polveaan ja hänen kautensa päättyi siihen. Korjaaja löytyi kuitenkin pian, sillä joukkueeseen liittyi kanadalainen keskitorjuja Daenan Gyimah, joka varmasti nähdään Kyyjärvellä jo tositoimissa. Hurrikaanilla on vahva vastaanotto, minkä tilastot kertovat, sillä Nooa Marttila ja Troy Gooch ovat tällä hetkellä liigan yksiä tarkimpia vastaanottajia. Lisäksi hyökkäysvoimaa laidasta tuo yhdysvaltalaiskonkari Greg Petty.

Viime kohtaaminen päättyi Hurrikaanille selvästi 3-0. Betonimiehet pelasivat tähän mennessä kautta heikoimman pelinsä juuri Hurrikaania vastaan. Toki loimaalaiset olivat vahvoja joka osa-alueella, minkä tilastot myös osoittivat. Tuota peliä ei kyyjärveläiset jääneet kuitenkaan murehtimaan, mistä myös tulokset kertovat. Tiedossa on, että Kyy York Areena ei ole helppo halli vierasjoukkueelle. 

KyKy-Betsetiltä Aapo Huhtamäki pelasi erinomaisesti joulukuussa ja on osoittanut hyviä hermoja verkolla. Laitureista Romans Sauss sekä Aivars Petrusevics ovat antaneet hyvin tulitukea Renars Jansonsille, mikä on helpottanut myös Joel Laakson pelin pyörittämistä, kun pallo on kuollut niin keskeltä kuin laidoista. Varmaa on, että viime kohtaamisesta Betonimiehet ovat sisuuntuneet ja paljon kehuttu kotiyleisö antaa joukkueelle lisävirtaa. Runkosarjassa on tiukka taistelu jokaisesta sarjapisteestä, sillä sijoilla 3-5 olevat joukkueet ovat tasapisteissä ja kuudeskin joukkue pisteen päässä. 

  • Hurrikaani on vahvistunut joulutauolta kanadalaisella keskitorjujalla. Hänestä uumoillaan sarjan ulottuvinta pelaajaa. Loimaalaiset ovat lähteneet kauteen ennakkosuosikkina. KyKy-Betset puolestaan on pitänyt joululomaa ja treenit ovat lähteneet joulun jälkeen täysillä käyntiin. Hurrikaani saa vastaansa virkeän kotijoukkueen. Kuntopuntari näyttää tässä vaiheessa hyvältä, ennakoi Hannu Kalliojärvi
  • Hyvillä mielillä lähdetään kevätkauteen, koska syyskausi oli vahva. Peliä parannetaan kuitenkin koko ajan. Hurrikaani on fyysinen joukkue, joka syöttää ja hyökkää lujaa. Meidän täytyy olla vastaanotossa tarkkoja sekä järkeviä hyökkäyspelissä, jotta pystytään loimaalaiset haastamaan kunnolla, pohtii Henri Hynnä, jonka kasvattajaseura on Säkylän Urheilijat. 

Taisteluparit:

Renars-Pauls JansonsEetu Häyrinen:

  • Renars johtaa tällä hetkellä liigan tehotilastoa ja on tehnyt toiseksi eniten pisteitä tällä kaudella (314p). Ulottuvuus on omaa luokkaansa, mikä tekee hänestä hankalan pelaajan vastustajille. Marraskuussa Häyrinen kuitenkin voitti hakkurien taiston. Kokenut pelaaja, jota Hurrikaani tarvitsee kentällä. 

 

 KyKy-Betset vs Hurrikaani-Loimaa 
 6.1.2024 klo 17.00 Kyy York Areenalla! 

  

JÄTÄ KOMMENTTI