Keskisen kyläkaupan kirppis kiinnosti kovasti kansaa

0
Suomen suurimmaksi, alansa tapahtumaksi kohonneella, Keskisen Kyläkaupan Miljoona Kirppiksen kentällä oli tällaisia pitkiä-levitä kulkuväyliä useita. Kaikilla oli melkoinen tungos.

Pentti Hautala/ J-Pnews
Tuuri

Nyt viimeistäänkin saa totuudella todeta, että Kyläkauppa Keskisen järjestämä Miljoona Kirppis on nimensä veroinen. Myyjiä ja ostajia kerääntyi kyläkaupan, hehtaarien laajuiselle tapahtumakentälle enemmän kuin koskaan aikaisemmin.

Paikalla oli satoja myyjiä, eri puolilta Suomea. Ostajia kävi paikalla päivän aikana tuhansia. Ulkomaisten olemassaolonkin kuuli keskustelusta. Vieraiden maiden puhetta käytettiin kauppaa tehtäessä runsaasti. Voidaankin myös todeta, että Tuurissa koettiin Suomen suurin kirppistapahtuma, kaikilla arvio-oinneilla ja mittareilla mitattaessa.

Kaikenlaista ostettavaa oli ”maan ja taivaan väliltä”.

Miljoona Kirppiksen nimike toteutui, ainakin melkein todellisuudessa. Näin myytävien artikkeleiden lukumäärässä ja ehkäpä liikevaihdossakin. Kappalemäärältään eniten oli myyntipöydillä pinssejä, ansio- ja kunniamerkkejä ja mitaleja, sekä lusikoita, veitsiä ja muita vastaavia välineitä. Erilaisia puukkoja ja työkaluja oli myynnissä tuhansia.

Yhdellä pöydässä, isoissa laatikoissa myyjä arveli olevan kymmeniätuhansia pinssejä, merkkejä, lusikoita ja mitaleja. Kun tällaisia pöytiäkin ja kenttätilaa oli alueella kymmenittäin, niin päästään huikeisiin määriin.

Pinssejä, kunnia- ja muita merkkejä, ja lusikoita sekä keittiövälineitä oli eri pöydillä myynnissä ”miljoonia”

 

 

 

 

Pinssejä, kunnia- ja muita merkkejä, ja lusikoita sekä keittiövälineitä oli eri pöydillä myynnissä ”miljoonia”

Erilaisia työkoneita, antiikkia, polkupyöriä, taidetta, soittovälineitä, radioita, leikkikaluja, legoja ja astiatavaraa oli suunnaton määrä myytävänä. Arabian valmistamia hyväkuntoisia astioitakin sai 30 eurolla ison kopallisen. Monet tekivät hyviä löytöjä, tarpeeseensa ja keräilyynsä.

Lyhyesti todettuna kyseiseltä kirppikseltä löytyi kaikkea mitä ihminen tarvitsee.
Kyläkaupan kesäohjelman mukaan seuraava Miljoona Kirppis on ohjelmassa vasta elokuun 19 päivä. Moni toivookin, että nyt toukokuun tapahtuman saamasta suuresta suosiosta, ja kansan toiveita kuullen järjestetään kesän kuluessa ylimääräisiäkin kirppis tapahtumia.

Miljoona Kirppistä suosi nyt paras mahdollinen pilvipoutainen sää. Lämpöasteitakin sopivasti viitisentoista.

Kuvat: Pentti Hautala


 

JÄTÄ KOMMENTTI