KOLUMNI | Ehdotuksia eduksemme!

0
Pentti Hautala

Pentti Hautala
Alavus/Töysä

Ensinnäkin esittäisin kysymyksiä kaikille piispoille, ministereille, monille kansan-edustajille ja muille päättäjille sekä kaikille muillekin tasapuolisella kohtelun vaatimuksilla ja julistaville hurskastelijoille:

– Noudattaisitteko itse, esimerkkinä tavallisille suomalaisille jo vihdoinkin, niitä viime aikoina ahkerasti kansalle julistamianne vaatimuksia ja ohjeita ihmisarvon kunnioittamisesta.

—Teidän mielestänne pitää kohdelle kaikkia ihmisiä tasa-arvoisti, ihmisarvoa kunnioittaen, rotuun, kansallisuuteen, uskontoon ja poliittisen vakaumukseen tms. katsomatta. -Terroristejakin pitää suojella. Useita ihmisiä tappaneita nuorukaisia ei hyväksytä vastaamaan teoistaan sen maan lakien mukaan, missä he ovat pahaa tehneet.

Ihmisten kohtelua samanarvoisina on alettu kilvan kertoa suomalaisille, kun maahamme on alkanut tulemaan, muutama vuosi sitten, helppoa elintasoa haluavia niin sanottuja ”turvapaikanhakijoita”. Paljon sellaista, joitten elättäminen ja hyvinvoinnin ylläpidon me veronmaksajat kustannamme. Jopa lomamatkatkin heidän ”hengen vaarallisiin” synnyinmaihinsa!

Ensimmäisenä pitäisi ehdottomasti huomata ne kaikki suomalaiset, noin 10 000 asunnotonta ja n. 400 000 köyhyysrajan alapuolella kitkuttelevat!  Kaikki tällaiset omaan maamme kansalaiset tarvitsevat ensisijaisesti ihmisarvon kunnioittamista!

Yleisen mielipiteen mukaan avustaminen, pitäisi suuntautua ensisijaisesti omia kansalaisiemme kohtaan ja heidän auttamiseen. Nyt käytävissä hallitusneuvotteluis-sakin, ruotsalaisen kansanpuolueen suurin huolenaihe tuntuu olevan ulkomailta maahan muuttamien paapominen. Puolue ainakin yrittää vaikeuttaa ja kiristää muita puolueita, myöntymään, tänne vierailta tulevien etujen ja kotouttamisen parantamiseen entisestään.

Kyllä keskustapuoluetta taas tarvittaisiin mukaan Suomen hallitukseen. Näin RKP:n minipuolue ei saisi tulevassakin hallituksessa yli suurta valtaa, kannatuksensa verraten.

”Isokenkäisten” sanoihin ja heidän omiinkin vaatimuksiin turvaten toivonkin, että tulevaksi talveksi suomalaiset asunnottomat saisivat lämpimän majoituksen, ruokaa sekä vaatteet sekä vielä rahaakin ym, kuin ”Manulle illallisen”. Samalla tavalla kuin kaukaisista maistakin saapuville annetaan. Kokevathan suomalaisetkin köyhät ja kodittomat joka hetki kylmissä hökkeleissään, ulkona/ roska-astioissa ym. asuessaan monta kertaa elämää henkensä edestä!

Nyt hallitusneuvotteluja käyvien pitäisi kaikkialla suomalaisille olla kotimaan kansalaisten hyvinvoinnin turvaaminen etusijalla.  Ja kesä on aikaa siihen, että järjestetään talveksi kaikille suomalaisille katto pään päällä.  Uusi, kallis soteuudistus kaipaa heti remonttia ja toivottavaa on sekin, että kunnallisiin ja valtiollisiin töihin, luottamustoimiin ei valittaisi henkilöitä vain poliittisin perustein. Miljoonia – miljardeja säästettäisiin, kun koti- ja ulkomaisiin kyseenalaisiin kehityshankkeisiin ei suunnattaisiin rahaa niin runsaasti.

Monen suomalaisen toivomuksena olisi, että liikkuvan poliisin toimiala avattaisiin. Kun olen talven ja alkukesän kuluessa ajellut Lapissa ja muualla Suomessa, niin ei ole poliiseja tien päällä näkynyt. Tällä omalla alueella olen kyllä ”maijoja” usein havainnut.

Muiden maakuntien alueella poliisiautojen sijasta on sitäkin runsaammin, ylläpidoltaan kalliiksi tulevia ”peltipoliiseja”.

Poliisin toivotaan tulevaisuudessa puuttuvan entistä tiukemmin mm. nuorison taajamissa harrastamaan häiritsevään turhaan autoilla ja muilla moottoriajoneuvoilla tapahtuvaan kurvailuun. Lähes jokaisessa kaupunki- ja kuntataajamassa häiritään moottorien pärinällä sekä ylinopeuksilla asukkaiden yöunia ja turvallisuutta.

Ajelu kevyenliikenteenväylillä ja pihoissa on helppo poliisin lopettaa, kun käytetään valvonnassa esim. siviiliautoja.


 

JÄTÄ KOMMENTTI